Per Elofsson og Petter Northug (montasje) (Foto: SCANPIX/)
Per Elofsson og Petter Northug (montasje) (Foto: SCANPIX/)

Svensk langrennshelt kritisk til Northugs støtteapparat

Sveriges tidligere langrennshelt Per Elofsson mener Petter Northug jr. lider under for dårlige ledere.

- Du ser folk rundt ham som selv sitter og ler av det Petter sier. Med litt sunn fornuft kan du se på reaksjoner og innlegg på nettsider i Norge at mange synes nok er nok.

Petter Northug jr. har slitt under Tour de Ski og mange frykter Norges største langrennsstjerne kan slite med formen også under ski-VM i Holmenkollen i februar.

Per Elofsson, Sveriges tidligere skihelt og nå TV-ekspert for SVT, liker ikke det han ser.

Liker ikke det han ser
Han mener lederne rundt Petter Northug ikke tar ansvar.

– Jeg reagerer på at det ikke er noen som hjelper han på riktig måte når det går litt tyngre. Det er viktig at de som er i støtteapparatet rundt Petter sier til ham hva som er rett og ikke er rett. At de ikke alltid tillater Petter å være Petter, sier Per Elofsson til den svenske avisen Aftonbladet.

Northug er svært frittalende og snakker ofte i overskrifter. Elofsson synes den norske landslagsledelsen i større grad bør beskytte Northug - mot seg selv.

– Du ser folk rundt ham som selv sitter og ler av det Petter sier. Med litt sunn fornuft kan du se på reaksjoner og innlegg på nettsider i Norge at mange synes nok er nok. At han burde snakke i skisporet og ikke på pressekonferanser. Noen som har innsikt burde hjelpe Petter. Nå kaster de bare bensin på bålet, mener den tidligere svenske langrennshelten.

Petter Northug jr. (Foto: Kallestad, Gorm/Scanpix)
Petter Northug jr. (Foto: Kallestad, Gorm/Scanpix)

- Kan være noe galt
Han er usikker på om Northug finner formen til VM.

- Jeg håper at han finner formen. Men dette er et trendbrudd, og noe har skjedd. Kanskje har han vært overtrent og kanskje ikke viste dette i prøvene. Det er en risiko for at det fremdeles sitter i, sier Elofsson.