Den pakistanske guvernøren Salman Taseer ble skutt av sin egen sikkerhetsvakt. (Foto: FAISAL MAHMOOD/Reuters)
Den pakistanske guvernøren Salman Taseer ble skutt av sin egen sikkerhetsvakt. (Foto: FAISAL MAHMOOD/Reuters)

Guvernør skutt av egen vakt i Pakistan

Guvernør Salman Taseer i den pakistanske provinsen Punjab ble tirsdag drept i et skyteangrep i Islamabad.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det bekrefter guvernørens pressetalsmann. Skytingen brøt ut i nærheten av Kohsar, et marked som er populært blant rike pakistanere og utlendinger. Guvernørens hjem ligger i det samme området.

Punjab er den viktigste politiske provinsen i Pakistan. Salman Taseer var en moderat politiker som tilhørte regjeringspartiet Pakistan People's Party, skriver NTB.

Høyprofilert attentat

Drapet på Taseer er det mest høyprofilerte drapet på en pakistansk politiker siden attentatet på daværende statsminister Benazir Bhutto, i desember 2007, skriver nyhetsbyrået AP.

Taseer tilhørte samme parti som avdøde Bhutto, og var en nær samarbeidspartner med president Asif Ali Zardari, enkemannen til Bhutto.

Skutt av egen sikkerthetsvakt

Den avdøde guvernøren ble skutt av en av sine egne sikkerhetsvakter, idet han ankom det populære handlemarkedet Kohsar. Politibetjent Mohammad Iftikhar sier at den mistenkte attentatmannen er blitt tatt i varetekt, skriver AP.

Omstridt blasfemilov

Taseer var en høylydt politiker, som ofte uttrykket misnøye mot Pakistans blasfemilov. Det har satt sinnene i kok hos islamister, som gjentatte ganger har protestert mot guvernørens uttalelser, skriver BBC.

Fem andre mennesker ble skadet under angrepet.