Heidi Løke og Karl Erik Bøhn. (Foto: TV 2/)
Heidi Løke og Karl Erik Bøhn. (Foto: TV 2/)

Gustad om Bøhn-sparkingen: – En trist personalsak

TV 2 Sportens håndballekspert Randi Gustad mener Karl Erik Bøhn og Larvik undervurderte hans dobbeltrolle som trener og kjæreste med Heidi Løke.

Karl Erik Bøhn fikk mandag sparken som trener i Larvik.

TV 2 Sportens håndballekspert Randi Gustad tror ikke man forutså alle utfordringene forholdet mellom Bøhn og Heidi Løke ville by på.

– Ikke unaturlig
– Først vil jeg bare ha sagt at det positive med denne saken er jo faktisk at to mennesker har funnet kjærligheten. Den varer jo forhåpentligvis mye lenger enn denne triste personalsaken. Det er ikke unaturlig at arbeidstakere finner hverandre på jobb. Men kjærlighetsforhold i arbeidslivet generelt kan ikke sammenliknes med trener/spiller-relasjon i lagidrett.

– Som trener får du i slike situasjoner flere sjefsroller i en stor prestasjonsgruppe som må balanseres ydmykt og med stor kløkt. Du er sportslig veileder og coach, leder, «psykolog», samtalepartner og den som tar alle taktiske valg med henhold til spilletid, laguttak og så videre. Ikke minst er du klubbens viktigste talerør og ambassadør. I perioder jobber man sammen med spillerne sine døgnet rundt. Målet er å prestere. Kommunikasjonen utenfor banen kan også bli hemmet ved at man aldri helt vet hvilken hatt treneren eller spilleren i et kjærlighetsforhold har på, sier hun.

Gustad er ikke imponert over hvordan kjæresteparet og Larvik har håndtert forholdet.

– Kunne vært mer ydmyke
I stedet for å se utfordringene som sto overfor dem, prøvde de å bagatellisere det hele og la det frem som den naturligste sak i verden.

– Jeg synes både Bøhn og Larvik kunne vært mer ydmyke og ærlige på at en slik situasjon er en utfordring i seg selv, og ikke så klart frontet at denne relasjonen er helt uproblematisk. Uten at jeg kjenner til selve personalsaken, virker det ikke som om Karl Erik Bøhn, som jo er den med det sportslige lederansvaret utad, har lyktes med å balansere rollene. Det er synd, for han er en glimrende trener og en fin fyr. Men av og til holder ikke det, sier TV 2-eksperten.

Bøhn var sterkt uenig i avskjedigelsen og mener seg urettferdig behandlet.

– Jeg føler det er helt urimelig og at beslutningen er tatt på sviktende grunnlag, sa han til TV 2 Sporten.

Gustad er selv jurist, men vil ikke nødvendigvis råde Bøhn til å gå til sak mot sin tidligere arbeidsgiver.

– Jeg antar at Bøhn henvender seg til en advokat for å få råd i selve arbeidstvisten. Når det er sagt, regner jeg med han selv foretar en helhetlig vurdering med tanke på hva som vil gavne hans egen trenerfremtid best. Det er ikke sikkert at det vil være å gå i krigen med denne saken, sier hun.