Bøhn
Bøhn

Ville fjerne Bøhn i sommer

Karl Erik Bøhns trenerkarriere i Larvik har hengt i en tynn tråd siden i sommer. Både spillere og klubbledelse reagerte negativt på hans forhold til Heidi Løke.

Mandag fikk Karl Erik Bøhn beskjed om at han ikke lenger var ønsket som trener for Larviks håndballjenter.

TV 2 Sporten vet at Heidi Løkes overgang til Györ og Bøhns tilstedeværelse i Wien da hun signerte kontrakten bare var dråpen som fikk begeret til å renne over.

Reaksjoner i spillergruppen
Allerede i sommer ønsket nemlig ledelsen i Larvik å fjerne Bøhn fra stillingen. Det var da snakk om at sportssjef Ole Gustav Gjekstad skulle overta trenerjobben.

Bøhns forhold til Løke har vært en verkebyll for både klubbledelsen og spillergruppen. Ifølge kilder i landslagsmiljøet skal flere spillere ha reagert negativt på forholdet. De har likevel forholdt seg profesjonelt til situasjonen og Bøhn som trener.

Etter grundig møtevirksomhet i sommer ble man enige om klare kjøreregler, og klubben valgte å starte sesongen med Bøhn som hovedtrener. Assistent Tor Odvar Moen ble mer involvert i treningene, i tillegg til at Gjekstad har bidratt på treningssiden.

Da Løke tidlig i desember brøt kontraktsforhandlingene med Larvik og gikk i forhandlinger med mesterligakonkurrenten Györ, ble situasjonen vanskelig for Larvik-ledelsen. Og da hun signerte for ungarerne ble det helt uholdbart.

Utfordringer i kø
Bøhn ble sittende på begge sider av bordet - både som representant for Larvik og som Løkes kjæreste.

Til syvende og sist skal det ha vært den betente situasjonen i spillergruppen som en følge av forholdet mellom Løke og Bøhn som fikk landslagsstjernen til å bestemme seg for å forlate klubben. Nå må Løke fullføre sesongen uten samboeren som sjef.

Det skal ha vært høy temperatur da spillerne ble informert om avgjørelsen om å sparke Bøhn, og utfordringene står nå i kø for det som på papiret er verdens beste lag.

Larvik satset sterkt på å hente inn en rekke stjerner i sommer. Det har bydd på flere interne utfordringer enn situasjonen med Bøhn og Løke.

Tirsdag kveld er første trening med Moen som hovedtrener. Allerede søndag kommer den første testen. Da møter de erkerival Byåsen i viktig toppkamp i Trondheim. I februar og mars venter mellomspillet i Mesterligaen der Løkes nye arbeidsgiver Györ er en av motstanderne.