FENGSEL: Idar Vollvik slipper å sone bak lås og slå, men er dømt til betinget fengsel. (Foto: Stian Lysberg Solum/SCANPIX)
FENGSEL: Idar Vollvik slipper å sone bak lås og slå, men er dømt til betinget fengsel. (Foto: Stian Lysberg Solum/SCANPIX)

Vil tvangsselge Vollviks villa

Idar Vollvik skylder kemneren i Bergen syv millioner kroner pluss renter restskatt. Det har fått kemneren til å begjære tvangssalg av huset til mobilgründeren.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Vollvik solgte unna eiendeler i november i fjor, for å kunne betale en gammel restskattgjeld. Han skyldte kemneren tilsammen 17,2 millioner kroner pluss renter, skriver Bergens Tidende.

Chess-gründeren har imidlertid ikke klart å betalt hele gjelden på rundt 18 millioner kroner, og kemneren i Bergen begjærte derfor familevillaen for tvangssalg i romjulen.

Sliter med økonomiske problemer

Vollvik har slitt lenge med økonomiske problmer, og klarte i november i fjor å avverge en personlig konkurs. Kemneren trakk begjæringen etter at Vollvik lovet å betale skattegjelden, i følge avisen.

– Ukjent for meg

Begjæringen om tvangssalget var likevel ukjent for Vollvik, og han syntes det var rart at Bergens Tidende kjente til saken før han selv var blitt varslet.

– Dette er ukjent for meg. Jeg har ikke hørt noe fra kemneren, men de vil uansett få pengene. Restskatten skal være helt og fullt oppgjort innen 28. februar, sier Vollvik til avisen.