Michael Jackson barn (Foto: MARK J. TERRILL, © GS DP/nk)
Michael Jackson barn (Foto: MARK J. TERRILL, © GS DP/nk)

Jackson-barna slipper unna rettssaken

De innledende rundene av rettsaken mot Jacksons lege begynner i morgen.

De innledende høringene skal avgjøre om det er nok bevis for å underbygge aktoratets påstand om at Dr. Conrad Murray har begått uaktsomt drap.

Sønnen Prince Michael var førstemann på åstedet etter legen hadde forsøkt hjerte og lungeredning på Jackson.

Conrad sendte bud på ham, og Prince Michael så sin far ligge bevisstløs i sengen før ambulansen kom. Han skal til tross for dette ikke vitne, i likhet med resten av Jackson-klanen, skriver TMZ.com.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Janet Jackson (Foto: Mark J. Terrill, © GS DP SE**NY** BJS**NY** SAH**NY)
Janet Jackson (Foto: Mark J. Terrill, © GS DP SE**NY** BJS**NY** SAH**NY)

"This is it"-produsent stjernevitne

Aktoratet satser heller på vitner med medisinsk kunnskap.

Nettstedet TMZ.com melder at de har innkalt 30 vitner, og flesteparten av disse er sakkyndige som kan avgi ekspertvitnemål om kvaliteten på Dr. Conrads behandling av Jackson.

Stjernevitnet er likevel Kenny Ortega, produsenten bak «This is It»-turneen, som Jackson jobbet med før han døde. Ifølge TMZ.com vil Ortega vitne om at Jackson en knapp uke før han døde klaget over at han frøs og var skjelven og derfor avlyste en prøveopptreden.

Ortega vil også forklare seg om et møte som fant sted dagen etter avlysningen hvor blant annet han, Dr. Conrad og Michael Jackson var tilstede. Her skal Dr. Conrad ha sagt «fryktelige ting» som vitnet om manglende omsorg og respekt for superstjernen.

Viktige opplysninger

Den viktigste opplysningen Ortega vil komme med er likevel en beskrivelse av Jacksons form dagen før han døde. Da skal nemlig Michael ha vært veldig sprek, noe som underbygger aktoratets påstand om ingenting feilte stjernen før Dr. Conrad pumpet ham full av medikamenter.

Det forventes at høringene skal vare i to uker.

Påtalemyndighetene håper at de i løpet av denne tiden vil lykkes med å bygge en solid sak mot Conrad, hvor de beviser at han var skjødesløs da han injiserte Jackson med Propofol og andre medikamenter den dagen han døde.