skeiser680 (Foto: Lifeguard 901/Sjöräddningstjänsten )
skeiser680 (Foto: Lifeguard 901/Sjöräddningstjänsten )

Svensk par sto fast på isflak 20 kilometer fra land

Var på skøytetur i finværet – men så kom slepebåten.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Ekteparet ble reddet av Lifeguard 901, redningshelikopteret til den svenske Sjöräddningstjänsten, mens de fløt hjelpeløst rundt på et isflak, flere kilometer fra land.

Fikk kaffe og drosje hjem

Det var en slepebåt som forandret den flotte skøyteisen til et lappeteppe av små isflak.

– De var ute på skøyter og det fine været. Dessverre kom en slepebåt forbi og slo isen i stykker, sier redningsleder Lars Olof Jøckert til TV 2.

– Paret ble stående der, og ringte til nødetaten. Det var bare fem minutters flytid for oss, så vi fløy ut til dem og vinsjet dem opp, sier Jøckert.

SE VIDEO: Her reddes det svenske skøyteparet fra isflakene

Han sier paret slapp uskadet fra friluftsopplevelsen.

– De fikk seg en kaffe på basen vår i Säve. Deretter tok de drosje hjem, sier redningslederen.

Is på saltvannet

Mannskapet på slepebåten har opplyst at de la merke til paret som skøytet seg i vei ute på isen, men de skjønte ikke at båten bølgene etter båten ødela så mye av isen da den brøytet seg igjennom det 15 centimeter tykke isdekket.

Hendelsen fant sted 20 kilometer nordvest av Göteborg, hvor isen har lagt seg på saltvannet mellom Rörö og Måvholmen i Göteborgs skjærgård.

Paret får skryt fra redningsmannskapene for at de ringte etter hjelp fremfor å prøve å ta seg til land selv fra isflak til isflak.

– De gjorde det mest fornuftige. Det skulle ikke mye til for at det skulle gå mye verre, sier redningsmann Patrik Nilsson til Aftonbladet.

skeiser_stort
skeiser_stort