Åsleik Engmark og Nadya Khamitskaya danset med håndjern under hele koreografien. (Foto: Thomas Reiseter)
Åsleik Engmark og Nadya Khamitskaya danset med håndjern under hele koreografien. (Foto: Thomas Reiseter)

Danse-Nadya slått ned og ranet

– Merker at jeg er redd for å være hjemme alene.

«Skal vi danse»-deltaker Nadya Khamitskaya ble ranet på Aker Brygge rett før jul.

Slått i bakken

Det var i området ved hennes nystartede kjolebutikk Venti Uno at overfallet skjedde.

– Raneren kom løpende bakfra og slo meg slik at jeg gikk rett i bakken. Så rev han til seg vesken og stakk. Jeg skrek etter hjelp, men det var ingen folk der, uttaler Nadya til Her og Nå.

«God kveld Norge» kunne i november røpe av Nadya hadde skadet seg på vei til trening. Denne skaden ble slått opp igjen under overfallet, og satte henne ut av spill. Men danserens venninne tok opp jakten på ransmannen.

– På høye hæler løp hun som aldri før. Etter en stund kom venninnen min tilbake, som en soldat fra krigen. Andpusten og sliten, men med vesken min i hånden. Da fikk vi begge en reaksjon og gråt og lo om hverandre, sier Nadya til ukebladet.

Redd for å være hjemme alene

I etterkant av hendelsen har danseren blitt litt engstelig, selv om hun slapp fra den meget ubehagelige opplevelsen uten varige men.

– Jeg er vant til å være i storbyen alene og har aldri tenkt at noe skummelt kan skje. Men nå merker jeg at jeg er redd for å være hjemme alene, og jeg ser etter skyggene når jeg går på gaten. Men jeg har også tenkt at dette kunne skjedd hvor som helst. Det finnes dårlige mennesker overalt, sier Nadya til Her og Nå.