Sps fylkesledere vil erstatte Brekk med Moe

Et stort flertall av fylkeslederne i Senterpartiet mener at Ola Borten Moe bør bli ny nestleder etter at Lars Peder Brekk gir seg.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Brekk kunngjorde i romjulen at han gir seg som første nestleder i Sp. Partiets stortingsrepresentant Ola Borten Moe (34) blir av fylkeslederne sett på som et naturlig valg når Brekk skal erstattes.

– Ola Borten Moe er en dyktig og anerkjent politiker, og jeg tror han har støtte som strekker seg forbi partirekkene. Jeg ser for meg ham som en naturlig første nestleder, sier fylkesleder Arne Bergsvåg i Rogaland til Nationen.

Fra før har partiets to fylkesledere i Nord- og Sør-Trøndelag gitt sin støtte til Moe. Avisen har snakket med ytterligere 13 av Senterpartiets fylkesledere. Elleve av dem har Moe som forhåndsfavoritt. De to som ikke nevner Moe, vil ikke diskutere navn før de har sett på saken sammen med fylkespartiet.

Sps helsepolitiske talskvinne Kjersti Toppe fra Bergen blir også nevnt som mulig kandidat. Det blir også Sp-veteranen Marit Arnstad fra Nord-Trøndelag. Hun sa til Trønder-Avisa i fjor at hun ikke så for seg et mulig politisk comeback i rikspolitikken før «om noen år».

Tidligere generalsekretær i Sp Dagfinn Sundsbø, som nå er statssekretær ved Statsministerens kontor og leder i Akershus Sp, mener Arnstad er et bra valg.

– Vi har spilt inn Ola Borten Moe som aktuell til sentrale verv før Brekk kom med sin erklæring. Men Marit Arnstad vil til enhver tid være en prioritert kandidat inn i partiets ledelse, sier Sundsbø. (©NTB)