Uføredilemma venter friskmeldt Bjurstrøm

Arbeidsminister Hanne Bjurstrøm (Ap) sier hun står overfor et dilemma når hun tirsdag vender tilbake til jobb etter to måneders sykmelding.

Dette er problemet: Hvordan få alderspensjonen til de uføre til å harmonere med pensjonsreformen når de ikke selv kan motvirke effekten av de såkalte levealdersjusteringene ved å stå lenger i jobb?

- Det ville være rart å skjerme en stor gruppe pensjonister fra regler som gjelder alle andre. Samtidig kan ikke uføre selv velge å jobbe lenger, og dette er et reelt dilemma som vi må finne en løsning på, sier Bjurstrøm til NTB.

I to måneder har svimmelhet som følge av prolaps i nakken holdt arbeidsministeren borte fra jobb. Plagene har fulgt henne i flere år, men bare unntaksvis har det vært nødvendig med sykmelding.

- Jeg gjorde en klassisk nybegynnerfeil som statsråd ved å jobbe ufattelig mye, uten å være flink nok til å trene og få tilstrekkelig med søvn. Dermed streiket nakken. Nå er jeg friskmeldt, og jeg gleder meg stort til å begynne å jobbe igjen, sier hun. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2