Sigurd Klomsæt (Foto: Scanpix)
Sigurd Klomsæt (Foto: Scanpix)

Klomsæt drar til Gambia

Advokat Sigurd Klomsæt reiser til Gambia for å besøke sin klient, nordmannen som er siktet for overgrep mot mindreårige.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Klomsæt sier til NTB at han reiser til det vestafrikanske landet der den 45 år gamle nordmannen er fengslet og siktet for overgrep mot mindreårige barn. Advokaten regner med å være framme i Gambia ved 18-tiden tirsdag.

Klomsæts klient ble pågrepet i romjulen av lokalt politi i Gambia med seks barn i alderen tre til ti år inne på et soverom.

– Han har ikke advokat der nede, og han har ikke penger. Og uten penger får han ikke advokat. sier Klomsæt.

– Det er tross alt dødsstraff der nede, påpeker advokaten.

Ønsker ikke norsk advokathjelp

Ifølge opplysninger skal 45-åringen fra Telemark ha sagt at han ikke ønsker norsk advokathjelp. Han skal også ha avslått tilbud om bistand fra norske myndigheter.

– Ennå har jeg ikke fått snakke med ham, og jeg vet ikke hva som er årsaken. Jeg stoler ikke på noe før jeg får snakke med ham, sier Klomsæt til NTB.

– Jeg må bare legge til grunn at jeg har representert ham siden 2002, at jeg ikke har kommet i kontakt med ham de siste dagene og at jeg ikke vet med sikkerhet hva han har sagt. Jeg kan heller ikke vite hva slags tilstand han eventuelt har vært i, men jeg har registrert at det skrives at fanger utsettes for tortur i fengselet der han sitter, sier Klomsæt.

Får ikke besøk av media

Heller ikke norsk presse på plass i Banjul får vite hvordan 45-åringen har det, der han sitter i Remand Wing i det beryktede Mile 2-fengselet.

– Ingen journalister får besøke ham før det er gått en uke, altså fredag. Slik er gambisk lov, sier fengselssjef i Banjul, David C. Colley, til NTB.

De eneste som eventuelt får besøkte ham, er hans advokater eller Norges konsul, Robert Hardmark, opplyser fengselet.