Anthony Annan (Foto: Larsen, Håkon Mosvold/SCANPIX)
Anthony Annan (Foto: Larsen, Håkon Mosvold/SCANPIX)

Jönsson bekymret for Annan-exit

Svensken håper inderlig å få med Annan i utviklingen av sitt Rosenborg.

Ryktene om Anthony Annans fotballfremtid har vært hete gjennom hele juletida, men på Jan Jönssons første arbeidsdag som Rosenborg-trener er det fortsatt ingen avklaring for RBKs kanskje viktigste spiller.

– Jeg er veldig glad for Anthony, det vet han og det vet andre. Han er viktig for dette laget. Nå er det ikke umulig at han drar ettersom han er såpass bra som han er, men jeg ser gjerne at han er her i mange år til, sier svensken som kjenner Annan godt fra tida i Stabæk.

Hoftun vil ha penger
Spanske Sevilla er blant klubbene som konkret ønsker Annan, men sportslig leder Erik Hoftun vil ikke noe om og hvilke bud som foreligger på ghaneseren.

– Jeg håper han blir her og signerer lang kontrakt med oss, men om det kommer til å skje er jeg mer usikker på, sier Hoftun om spilleren som for tiden ferierer i hjemlandet.

Jan Jönsson er uten Tippeliga-seier i Stavanger. (Foto: Lien, Kyrre/Scanpix)
Jan Jönsson er uten Tippeliga-seier i Stavanger. (Foto: Lien, Kyrre/Scanpix)

– Hvor viktig er det å beholde Annan?

– Sportslig er det utrolig viktig, han har hatt en enorm betydning. Økonomisk er jeg litt mer usikker, han har ett år igjen av kontrakten og skal vi få gode penger for ham bør han selges nå.

Jönsson bekymet
Jan Jönsson må klare seg uten fjorårets nøkkelspillere Vadim Demidov, Kris Stadsgaard og Roar Strand. I tillegg forlot Steffen Iversen RBK til fordel for Crystal Palace, og svensken blir bekymret dersom Annan også forsvinner.

– Ja det blir jeg. Men så får det finnes en plan for det også, så får man se på erstatninger om det skjer, slik er det alltid.

Annan avgjør Saré-skjebne
Dersom Annan drar blir det trolig snakk om å hente tilbake leiesoldat Bakary Saré. Ivorianeren er tilbake i belgiske Anderlecht, men kan få tilbud fra trønderne.

– Grunnen til det er at Bakary er aller best i den rollen Anthony spiller i, og ha to så gode spillere i samme posisjon har vi ikke råd til, innrømmer Hoftun.