Tom Hilde (Foto: Bendiksby, Terje/Scanpix)
Tom Hilde (Foto: Bendiksby, Terje/Scanpix)

Hilde på tredjeplass

Thomas Morgenstern vant det tredje rennet i hoppuka foran Adam Malysz.

Asker-hopperen var 11,3 poeng bak Morgenstern og 2,5 bak Malysz. Hilde var også nummer tre etter førsteomgangen. Det var vanskelige forhold mot slutten av finaleomgangen, men Hilde, Malysz og Morgenstern beholdt sine plasseringer også etter to svev.

– Vanvittig stemning
Hilde var strålende fornøyd med tredjeplassen.

– Dette føler jeg var fortjent. Jeg har vært stabil i samtlige hopp her og endelig får jeg betalt for jobben jeg har gjort, sier Hilde til TV 2 Sporten.

Han skryter også av stemningen i Innsbruck.

– Det var helt vanvittig stemning her. Jeg hadde ikke trodd at østerrikere kunne juble så mye for at en nordmann ble nummer tre.

Trener Mika Kojonkoski gledet seg også over Hildes prestasjon.

– Vi valgte en helt ny strategi i sommer for å være rustet til å møte sånne forhold som i dag. At Tom mestrer disse forholdene like bra som utlendingene kan jeg ikke huske at en nordmann har gjort på veldig lenge. Det er det jeg er mest fornøyd med i dag, sier Kojonkoski til TV 2 Sporten.

– I rute til VM på hjemmebane
Simon Ammann ble firer og tapte terreng til hoppukeleder Morgenstern. De øvrige nordmennene var langt unna topplasseringer. Bjørn Einar Romøren taklet ikke trekk bakfra og falt fra 7- til 14-plass i annen omgang.

Anders Jacobsen ble nummer 15, mens Anders Bardal og Johan Remen Evensen fulgte på henholdsvis 17- og 20-plass. Rune Velta var ikke kvalifisert til det tredje rennet i den tysk-østerrikske hoppuken.

– Jeg er sikker på at suksessen til Tom i dag vil gjøre at resten av laget vil se at kursen vi har staket ut er den rette. Vi har dessuten fem blant de 20 beste, så laginnsatsen gleder meg. Jeg mener vi er klart i rute til sesongens store mål, VM på hjemmebane, sier sportssjef Clas Brede Bråthen.

Hilde landet på 122 meter i finaleomgangen, mens Morgenstern strakk seg til 126,5 meter.

PS. Forrige nordmann på seierspallen i hoppuken var Anders Bardal, som ble nummer to i Bischofshofen i 2008. Siste norske seier kom ved Anders Jacobsen i nettopp Innsbruck året før. (TV 2 Sporten/©NTB)