På dette soverommet ble den 45 år gamle mannen fra Telemark pågrepet av gambisk politi. Soverommet er en del av en 2 mannsbolig som ligger i Brufut, en drøy times kjøretur utenfor Banjul i Gambia.  (Foto: Tore Meek)
På dette soverommet ble den 45 år gamle mannen fra Telemark pågrepet av gambisk politi. Soverommet er en del av en 2 mannsbolig som ligger i Brufut, en drøy times kjøretur utenfor Banjul i Gambia. (Foto: Tore Meek)

Ett av Gambia-barna fortsatt på sykehus

Var blant barna som den overgripssiktede nordmannen hadde på soverommet sitt.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Ett av de seks barna som den overgrepssiktede nordmannen hadde på soverommet da han ble pågrepet i Gambia, er fortsatt på sykehus.

Uviss tilstand

Etterforskningen av saken blir ikke ferdig før barnet er utskrevet, og politiet har fått en rapport fra legen, sier informasjonssjef Suleyman Secka i gambisk politi til NTB. Han sier ikke noe om tilstanden eller barnets alder.

Dermed kan rettssaken mot den norske 45-åringen tidligst starte onsdag, fremholder Secka, som tror det blir rettssak i løpet av uken.

Advokat er klar

45-åringen fra Telemark ble pågrepet i slutten av desember, mistenkt for seksuelle overgrep mot barn. Da politiet oppsøkte mannen, hadde han seks mindreårige gutter på soverommet.

Advokat Sigurd Klomsæt, som siden 2002 har representert nordmannen, har flybilletter til landet tirsdag morgen. Klomsæt sa til NTB mandag formiddag at det ennå ikke er klart om han reiser til det vestafrikanske landet.

Innrømmet overgrep

Nyttårsaften møtte mannen i retten i Gambias hovedstad Banjul, hvor han innrømmet overgrep mot mindreårige i Gambia.

Han ble så fraktet til det beryktede Mile 2-fengselet like utenfor byen. (©NTB)