Illustrasjonsfoto: Skiguard
Illustrasjonsfoto: Skiguard

Slik får du fin skiboks til lavpris

Benny Christensen er Brooms bilekspert. I "Spør Benny"-seksjonen på broom.no svarer han på alt som har med bil å gjøre.

Her er et av spørsmålene fra siste nettmøte:

Hei vi har tenkt å kjøpe skiboks og har veldig lyst på en som har samme farge som bilen men da blir det fort rådyrt. Har egentlig ikke råd til å bruke så mye penger på det nå etter jula men trenger samtidig en boks ganske fort. Kan jeg kjøpe en billig boks og gjøre lakkjobben selv med sprayboks eller fraråder du det? Hvor mye bør jeg legge i det for å få en bra skiboks, tror du Hilsen fast Broomleser Vegard , Bodø.

Benny svarer:

Hei Vegard. Det er så absolutt tiden for skiboks nå. Helt enig i at det er stilig med skiboks i samme farge som bilen, da blir den mye mer integrert. Hvis du i tillegg velger en boks av typen som ikke bygger altfor mye, kan du komme unna med en ekstra kladeis på taket uten at det ødelegger designet på bilen din.

De billigste boksene er laget i hardplast og her tror jeg dessverre ikke du vil få et veldig bra resultat hvis du lakkerer. Det vil fort sprekke og bli veldig stygt. Dyrere bokser i glassfiber er det noe annet med, men finishen skal du nok slite med å få helt fin.

Mitt råd er at du i stedet leter etter en pent brukt glassfiberboks i din farge. Det ligger veldig mye ute på finn.no og jeg kjenner flere som på denne måten har skaffet seg nesten ny kvalitets-skiboks til under halv pris.

Du skriver ikke noe om hvilken farge du har på bilen din, men er den noenlunde kurant, bør det ikke ta altfor lang tid før "riktig" skiboks dukker opp. Eventuelt kan du gå for en boks i svart, det ser også bra ut i kombinasjon med de fleste bilfargene.

Lykke til med skiboks-jakten!

LES OGSÅ: Dette er Norges styggeste skiboks

Stort arkiv

Alle spørsmål Benny svarer på, legger seg automatisk inn under de ulike bilmerkene her på broom.no.

Du kan også lese alle svarene på Spør Benny-seksjonen

Velkommen – og lykke til!

Full oversikt over bruktbilene – klikk her:

Hva mener du - er det riktig at Benny er skeptisk til X5? Skriv i kommentarfeltet under: