Israels regjeringskoalisjon under press

Ministre fra Arbeiderpartiet truer med å trekke seg fra regjeringskoalisjonen i Israel som følge av mangelen på framskritt i fredsprosessen i Midtøsten.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Regjeringen kommer ingen vei i fredsprosessen, fastslår Israels minoritetsminister Avishay Braverman. Han krever at det må holdes et ekstraordinært landsmøte i Arbeiderpartiet denne måneden hvor partiet tar stilling til videre regjeringssamarbeid.

- De må ta et klart valg. Hvis det er direkte forhandlinger med palestinerne, er vi med i regjeringen, hvis ikke, trekker vi oss ut, sa Braverman søndag.

Også velferdsminister Isaac Hertzog fra Arbeiderpartiet sier samtalene med palestinerne må gjenopptas om regjeringen skal overleve.

Den 2. september gjenopptok palestinerne direkte samtaler med Israel etter et avbrekk på nærmere to år, men samtalene brøt sammen etter bare tre uker da en midlertidig byggestans i de israelske bosetningene på den okkuperte Vestbredden opphørte uten å bli forlenget.

Israels statsminister Benjamin Netanyahu sier han ønsker å gjenoppta samtalene umiddelbart, men palestinernes president Mahmoud Abbas sier det er uaktuelt med nye samtaler mens det fortsatt bygges i bosetningene. (©NTB)