KLAR FOR TVILLINGER: Kronprinsesse Mary skal ifølge den danske avisen BT innlegges for å føde mandag morgen (TV 2 montasje). (Foto: Stefan Lindblom/, © TS)
KLAR FOR TVILLINGER: Kronprinsesse Mary skal ifølge den danske avisen BT innlegges for å føde mandag morgen (TV 2 montasje). (Foto: Stefan Lindblom/, © TS)

Klart for kongelig fødsel i Danmark

Tvillingfødselen til høygravide kronprinsesse Mary skal være nært forestående.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Flere uavhengige kilder hevdet overfor den danske avisen B.T. at Danmarks kronprinsesse Mary mandag skulle innlegges på Rigshospitalet i København for å føde tvillinger.

Detaljerte planer

Nøyaktig hvilken dag Mary har termin er en godt bevart hemmelighet, men ifølge den ene kilden skal fødselen startes allerede mandag formiddag.

Dette avviser det danske hoffet, med et kort og bestemt «nei», ifølge Ekstra Bladet.

Les også: Kongehuset avviser rykter om fødsel i Danmark

Ifølge avisen har de ansatte ved fødeavdelingen på «Riget» planlagt den forestående fødselen ned i minste detalj. Det er vanlig at det er et stort apparat klart ved tvillingfødsler.

Det skal være en jordmor, to leger og en barnelege på plass. Kronprinsen skal også få lov å være til stede. Det er to gjenopplivningsapparater i nærheten, om noe skulle gå galt.

Gode nyheter

Det var stor oppstandelse og glede i vårt naboland i sør da meldingen om tvillinggraviditeten ble offentliggjort i august.

– Gode nyheter kan man ikke få nok av. To gode nyheter gir dobbel lykke, sa den vordende onkel prins Joachim.

Australske Mary og kronprins Frederik har fra før sønnen Christian på fire år og datteren Isabella, som er tre år gammel.

Den 37 år gamle kronprinsessen hadde flere ganger tidligere gitt uttrykk for at hun ønsker seg et barn til.