KAN BLI SLIK: Grünerløkka en grå vinterdag i februar 2010. Nedsnødde biler og dårlige parkeringsforhold. (Foto: Roald, Berit/SCANPIX)
KAN BLI SLIK: Grünerløkka en grå vinterdag i februar 2010. Nedsnødde biler og dårlige parkeringsforhold. (Foto: Roald, Berit/SCANPIX)

Venter stort snøfall på Østlandet

Meteorologene venter at det vil falle inntil 40 centimeter snø på deler av Østlandet til uka.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– De siste prognosene viser at det vil komme mest snø innenfor kysten av Sørlandet og Telemark. Vi skal ikke se bort fra at det faktisk kan komme 30-40 centimeter enkelte steder, sier vakthavende meteorolog Roar Teigen i StormGeo til Aftenposten.no.

– I Oslo-området kan det komme 20-30 centimeter snø i løpet av uken. Det ligger jo ikke så altfor mye snø, og den begynner å bli litt gammel, så dette kan love godt for skigåere, sier Teigen.

Snøfallet vil hovedsakelig komme fra tirsdag til torsdag. Fra fredag ventes bedring i været, med opphold og litt sol.

Det blir nedbør på Vestlandet også, om enn i mindre mengder enn øst i landet. Nordover vil fralandsvinden dominere, med lite nedbør og mye sol, spesielt i ytre strøk.

– Været ser ut til å bli best i Nord- og i Midt-Norge, mens Østlandet og Sørlandet får det dårligste været denne uken, sier Teigen. (©NTB)