Ciaran Clark (Foto: EDDIE KEOGH/Reuters)
Ciaran Clark (Foto: EDDIE KEOGH/Reuters)

Han ødela dagen for Ancelotti: - Det var en utrolig følelse

Ciaran Clark (21) ble Aston Villas helt da han sørget for 3-3 mot Chelsea på overtid.

Stamford Bridge/Bergen (TV 2 Sporten): Ciaran Clark (21) ble den store Aston Villa-helten da han headet inn 3-3 på overtid mot Chelsea på Stamford Bridge.

- Det var en utrolig følelse. Vi jobbet så hardt gjennom hele kampen. Vi kom under 2-3 selv om vi ikke fortjente det slik vi jobbet i dag. Så kom det en flott ball inn i boksen som jeg satte inn. Jeg forsikret meg om at jeg var onside, og da var det en utrolig følelse, sier Clark til TV 2 Sporten.

- Var det ditt beste øyeblikk i Villa-karrieren til nå?

- Ja, det er der oppe, definitivt. Spesielt det å komme tilbake og få poenget, for det så ikke ut til at det skulle skje da vi lå under 2-3. Men som sagt, da den gikk inn var den utrolig følelse, sier Clark.

Se kampreferat: Utrolig fotballdrama på Stamford Bridge

Stopperen, som tidligere denne sesongen har vikariert på sentral midtbane og som mot Chelsea bekledde venstrebacken, scoret sine to første Villa-mål mot Arsenal i november.

Den gang endte det imidlertid med 2-4-tap.

Etter null poeng tidligere i julen, og begredelig innsats i 0-4-tapet mot Manchester City for tre dager siden, ble det endelig en opptur for Villa.

- Siden da har vi glemt det resultatet og jobbet videre på trening. Guttene har kommet sammen og jobbet hardt, og det synes jeg vistes i dagens kamp. Nå satser vi på å gjøre det igjen i onsdagens kamp, sier Clark.

Han tror det gode resultatet i London kan bli et vendepunkt i Villas sesong.

- Definitivt. Måten vi spilte på og jobbet sammen som et lag viste at vi kan gjøre det, sier Clark.

- Vi tapte to poeng
En som var mindre fornøyd var Carlo Ancelotti.

- Vi tapte to poeng. Vi jobbet veldig hardt for å komme tilbake i andre omgang. Vi klarte å score i kampens siste minutt, men vi måtte være fokusert helt til slutt. Så slapp vi inn et mål som kunne vært unngått. Med bedre fokus kunne vi vunnet denne kampen, noe som var viktig for oss, sier Ancelotti.

Og selv om det ble et nytt poengtap etter oppturen mot Bolton i forrige runde, så mener Ancelotti at Chelsea er på rett vei.

- Vi forbedrer fotballen vår. Vi kom tilbake med mer selvtillit og var gode i andre omgang. Selvsagt er vi litt skuffet, men vi må se frem til neste kamp og forsøke å vinne den, sier italieneren.

- Kan kjempe om tittelen
Og Ancelotti tror ikke Chelsea er ute av gullkampen, selv om Manchester United har én kamp mindre spilt og seks poeng mer.

- Med hardt arbeid kan vi komme tilbake og kjempe om tittelen, sier han.

Villa-keeper Brad Friedel spilte strålende i kampen, og vartet opp med en rekke klasseredninger.

- Har vært i så dårlig form at vi trengte en kickstart
Han var strålende fornøyd etter kampen.

- Det var massivt. Vi har vært i så dårlig form at vi trengte en kickstart, og det er flott å starte det her på Stamford Bridge. Da vi kom under 2-3 tenkte jeg at det var et nytt tap, men all ære til guttene, sier Friedel.

Han var imidlertid svært irritert da Chelsea tok ledelsen, og protesterte på seg et gult kort – selv om det så ut til å være en korrekt avgjørelse av dommer Lee Mason.

- Vi kom oss over det jeg mener var en feilaktig straffe mot oss i første omgang, og vi fortsatte å kjempe tilbake i dag. Forhåpentligvis kan vi starte sesongen her og begynne å klatre på tabellen, sier Friedel.

- Hva utgjorde forskjellen i dag?

- Vi hadde et par langtidsskadde som er tilbake, og vi har hatt så mange dårlige resultater at vi bare kom sammen. På et stadium må man sette punktum, og jeg synes vi viste kollektivt at vi ønsker å kjempe og at vi kommer til å gjøre det resten av sesongen, sier amerikaneren.

- En annen følelse i dag
Statistikken talte imidlertid ikke for Villa da Chelsea tok ledelsen i første omgang. Tidligere denne sesongen hadde Villa tapt hver kamp der motstanderen scoret det første målet.

- Det var en annen følelse i dag. Det var mye mer besluttsomhet og vi vant flere andreballer. Chelsea angrep i bølge etter bølge i andre omgang, men alt i alt er vi fornøyd med ett poeng. Og forhåpentligvis får vi et resultat mot Sunderland onsdag, avslutter Friedel.