Stian Vatne (Foto: Larsen, Håkon Mosvold/SCANPIX)
Stian Vatne (Foto: Larsen, Håkon Mosvold/SCANPIX)
Robert Hedin under pressetreffet hvor han presenterte troppen til VM i Sverige 2011. (Foto: Kallestad, Gorm/Scanpix)
Robert Hedin under pressetreffet hvor han presenterte troppen til VM i Sverige 2011. (Foto: Kallestad, Gorm/Scanpix)

Hedin har ikke gitt opp Vatne til VM

Robert Hedin skal snakke med den skadeplagede forsvarskjempen - og håper han spiller i VM.

På torsdag om halvannen uke braker håndball-VM løs i Sverige. Da håper landslagssjef Robert Hedin at Stian Vatne er med til tross for at Vatne allerede har gitt beskjed om at han ikke kan spille på grunn av skade.

- Jeg har snakket med han og skal snakke mer med han nå når jula er over, sier Robert Hedin til TV 2 Sporten.

Skadeplaget

Stian Vatne har vært viktig i Norges forsvar i de to siste mesterskapene, men ved begge anledninger har han vendt tilbake til klubben sin skadd. Füchse Berlin-spilleren sliter med en kronisk betennelse i den høyre akillesen. I midten av desember informerte Vatne landslagssjefen om at han ikke er tilgjengelig for VM i januar.

- Jeg har egentlig hanglet siden EM. Jeg gikk lenge skadet med den kraftige strekken jeg pådro meg der. Etter det er jeg egentlig kommet inn i en ond sirkel. Jeg ble operert i kneet tidligere i år og var egentlig på gang. Men nå er det vel en gammel kropp som plutselig sier kraftig fra etter en lang karriere, sa Vatne til TV 2 Sporten i midten av desember.

- Kan komme inn i finalen

Men Hedin utelukker ikke at Vatne kan spille for Norge under VM likevel.

- Jeg drømmer litt om det, men jeg tror han er ute, sier Hedin.

- Når er d-dagen da det må bestemmes?

- Det kan være den siste matchen i VM - og det vil forhåpentligvis si finalen. Nei, vi får se hva som skjer. Nå må jeg først snakke med han ordentlig, svarer Hedin med et lite glimt i øyet.

Skal finne lagformen

Ellers sliter også Frank Løke med skade.

- Det ser bra ut foruten Løkes skade. Jeg vet ikke når han kan hoppe inn, men håper han kan komme inn under mesterskapet. Han er viktig og jeg håper skaden blir bra raskt, sier Hedin.

Nå skal han bruke tiden framover til å pusse på formen.

- Nå skal vi få oss i form og finne spillet vårt. Jeg synes vi har har god tid og tror det blir bra. Det er herlig å treffe alle igjen og jeg ser fram mot mesterskapet, sier Robert Hedin.