OMFATTENDE BRANN: En pub og en restaurant ligger i første etasje i bygget som brant i Bergen. (Foto: Hommedal, Marit/SCANPIX)
OMFATTENDE BRANN: En pub og en restaurant ligger i første etasje i bygget som brant i Bergen. (Foto: Hommedal, Marit/SCANPIX)

Evakuert etter brann i Bergen

Flere hybler og en pub ble evakuert da det brøt ut brann i en bygning i Bergen sentrum sent lørdag kveld.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Brannvesenet meldte om storbrann i bygningen i Kong Oscars gate. Etter hvert fikk mannskapene kontroll over situasjonen, og litt før klokka 1.30 kom beskjeden om at flammene var slukket.

– Vi er glad for at dette har skjedd nå, for hvis ikke hadde det vært mange flere folk i huset. Det er ikke så mange her i nyttårshelgen, sier politiets innsatsleder Atle Raa til Bergens Tidendes nettutgave.

Pubgjester evakuert

Tre beboere fra hybelhuset ble evakuert, i tillegg til et ukjent antall gjester på en pub som ligger i samme bygning. Årsaken til brannen er foreløpig ikke kjent.

– Bergen kommune hjelper til med midlertidig innkvartering, sier operasjonsleder Svein Lyssand i Hordaland politidistrikt til NTB.

Det har brent i ventilasjonsanlegget i bygningen, noe som førte til mye røyk oppover i etasjene.

Restaurant rammet

Brannsjef Helge Eidsnes opplyser til Bergens Tidende at det på et tidspunkt brant godt i kjelleren i bygget. I første etasje ligger i tillegg til puben en indisk restaurant, og også i kjøkkenet der har det brent.

– Kjøkkenet er utbrent, og restauranten må nok holde stengt en stund, sier Eidsnes.

Hybelhuset i bygningen skal tidligere ha vært kjent som Victoria Hotell. Store deler av Kong Oscars gate ble stengt på grunn av brannen, og strømmen til bygget ble kuttet. Innehaveren kom til stedet for å hjelpe politiet med å få oversikt.

Brannmannskaper fra Laksevåg, Åsane, Sandviken ble tilkalt for å delta i slukningsarbeidet. (©NTB)