drillo (Foto: TV 2 )
drillo (Foto: TV 2 )

Stoltenberg hyllet Drillo

Landslagssjef Egil «Drillo» Olsen ble trukket fram i nyttårstalen som eksempel på en nyttig senior.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Fra sitt hjem på Kringsjå i Oslo gleder Drillo seg over statsministerens hyllest i årets nyttårstale. Jens Stoltenberg brukte Drillo som eksempel på at godt voksne arbeidstakere har mye å bidra med, og at erfaring er en kraft det er vanskelig å slå.

Flinkere med årene

– Det er hyggelig det, men det er helt sikkert mange 70-åringer som kan gjøre, og gjør en god jobb, sier den 68 år gamle landslagssjefen i fotball.

Han kunne gått av med pensjon for tre år siden. I stedet er han nå godt i gang med å føre landslaget i fotball til nok et mesterskap.

– Jeg vet sjøl at jeg var en dyktigere trener når jeg var 40 enn da jeg var 30. Jeg var også en bedre trener da jeg var 50 enn da jeg var 40, og jeg tror jeg var bedre da jeg var 60 enn da jeg var 50. Men så skal jeg ikke dra det lenger enn det, smiler landslagssjefen.

Må være oppdatert

Landslagssjefen presiserer at han ikke har en jobb som er representativ for så mange andre på hans alder. Men én ting mener han er grunnleggende for å fortsette i arbeid, uansett hvilket yrke man jobber i.

– Det viktigste etter min mening er kunnskap, og at du følger med på faget ditt. Jeg har fulgt godt med, sett mye fotball, og føler meg oppdatert.