Anders Jacobsen (Foto: HRVOJE POLAN/AFP)
Anders Jacobsen (Foto: HRVOJE POLAN/AFP)

Anders Jacobsen på fjerdeplass

Simon Ammann vant nyttårsrennet i Garmisch-Partenkirchen.

Garmisch-Partenkirchen/Bergen (TV 2 Sporten): Anders Jacobsen ble nummer fire i nyttårsrennet i Garmisch-Partenkirchen. Rennet ble avlyst etter én omgang på grunn av vanskelige værforhold.

- Dette føles som en seier for meg. Hoppet var maksimalt av det jeg kunne få til ut fra forholdene, og det var nok et veldig bra hopp, sier Jacobsen til TV 2 Sporten.

Sportssjef Clas Brede Bråthen var også strålende fornøyd.

- Hoppet Anders gjorde i dag var antakelig vis det beste i konkurransen. Du så blant annet at han hoppet tre meter lenger en Morgenstern under dårligere forhold. Det bekrefter at vi er på rett vei etter den gode kvalifiseringen i går, sier Bråthen.

Simon Ammann vant rennet med sitt svev på 131 meter, og fikk selskap av russiske Pavel Karelin og polske Adam Malysz på pallen.

Bjørn Einar Romøre ble nummer ni, mens Tom Hilde, som vant fredagens kvalifisering, endte som nummer 34 etter å ha hoppet under svært vanskelige forhold.

Anders Bardal ble nummer 26 og Johan Remen Evensen nummer 30, mens Rune Velta ble nummer 43.

- Sterkere mentalt enn østerrikerne
Storfavoritten Thomas Morgenstern hadde også et mislykket hopp, og måtte nøye seg med 14. plass.

- Jeg frykter ikke at jeg skal miste sammenlagtseieren. Jeg har fortsatt et godt forsprang og gleder meg til å komme til Innsbruck å hoppe i en bakke jeg trives meget godt i, sier Morgenstern til TV 2 Sporten.

Den østerrikske treneren ønsket å få rennet stoppet på grunn av forholdene. Landslagstrener Mika Kojonkoski mener de norske vant på å ha et annet fokus.

- Jeg følte at både jeg og utøverne våre greide å fokusere på jobben, og ikke klage på forholdene. Sånn sett var vi mye sterkere mentalt enn østerrikerne i dag, og det gleder meg, sier Kojonkoski.

- Håper Ammann vinner hoppuka
Anders Jacobsen håper imidlertid at dagens seierherre skal slå den østerrikske favoritten.

- Jeg håper Ammann vinner hoppuka. Han er en tvers gjennom sympatisk person, og dette er den eneste seieren som mangler i karrieren, sier Jacobsen.