chicharito (Foto: Kirsty Wigglesworth/Ap)
chicharito (Foto: Kirsty Wigglesworth/Ap)

Chicharito avgjorde for heldige United

West Bromwich hadde et godt grep om kampen, men ble hardt straffet av serielederne.

West Bromwich - Manchester United 1-2

Manchester United sikret seg årets første seier, og er fortsatt ubeseiret denne Premier League-sesongen, etter at de slo West Bromwich 2-1 på The Hawthorns.
En tidlig scoring av Wayne Rooney ble utlignet av en vakker halvvolley fra James Morrison. Peter Odemwingie hadde muligheten til å sende vertene i ledelsen, men misbrukte muligheten fra straffemerket. Kvarteret før slutt avgjorde unggutten Javier Hernandez med sin femte scoring for United.

Se sammendrag av kampen øverst i artikkelen!

Pangstart
Manchester United kunne ikke ha ønsket seg en bedre start på kampen. Etter to minutter slo Patrice Evra ballen inn i feltet. Der ventet Wayne Rooney som stanget ballen i mål helt nede ved stolperoten til Scott Carson. United-spissens første spillemål denne Premier-League sesongen.

LES OGSÅ: Se og følg dagens Premier League-kamper

Drømmemål av Morrison
Etter 14 minutter svarte vertene, og det på vakkert vis. En lang ball inn på Uniteds banehalvdel ble delvis klarert av Nemanja Vidic, men ballen havnet rett i beina til James Morrison, som klinte til på halvspretten. Ballen suste vakkert inn i det lengste hjørnet bak Kuzczak – et av sesongens vakreste mål så langt.

Skulle hatt rødt kort
Hjemmelaget fortsatte å presse, og etter 25 minutter var de fleste på The Hawthorns sikre på at dommer Chris Foy skulle peke på ellevemeteren. Graeme Dorrans var alene igjennom, men i det skotten skulle til å avslutte, ble han felt av Uniteds høyreback Gary Neville. Til tross for store protester fra hjemmelaget, slapp United unna det som ville vært et soleklart straffespark og marsjordre for Gary Neville.

Artikkelen fortsetter nedenfor.

manu1024
manu1024

Hjemmedominans
West Bromwich hadde de fleste sjansene i den første omgangen, men skuddforsøkene til Peter Odemwingie og Graeme Dorrans like før pause gikk til side for mål. Til tross for den gode åpningen var United heldige som kunne gå til hvilen på stillingen 1-1.

LES OGSÅ: Rooney: - Jeg tok feil

Ut med toppscoreren
Manchester United kom bedre med i starten av 2. omgang, men Sir Alex Ferguson valgte å bytte ut en skuffende Dimitar Berbatov med stortalentet Javier Hernández. Det skulle vise seg å være et smart trekk senere i kampen.

Pinlig straffemiss
Med en drøy halvtime igjen stormet Odemwingie inn i Uniteds sekstenmeter. Rio Ferdinand stakk ut et ben og hektet nigerianeren, og denne gangen valgte Chris Foy å gi hjemmelaget straffe. Odemwingie tok selv ansvaret fra ellevemeteren, men forsøket fra spissen gikk èn meter utenfor United-målet.

Chicharito avgjorde
Straffemissen så ut til å vekke United, og etter å ha overtatt det spillemessige overtaket i kampen, fikk gjestene corner. Wayne Rooney slo corneren inn foran mål, og der dukket Chicharito opp. Den lille mexicaneren stanget inn sesongens femte mål med kvarteret igjen å spille i Birmingham.

West Bromwich klarte ikke å svare, og Manchester United sikret seg fortsatt tabelltopp med sesongens andre borteseier.