Færre sendte SMS nyttårsaften

Facebook og andre sosiale medier har gjort kraftige innhogg i antallet tekstmeldinger som sendes til og fra norske mobiltelefoner når klokken slår tolv på nyttårsaften.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Tall fra Telenor viser at 25 millioner tekstmeldinger ble sendt den første timen i 2011. Det er tre millioner færre enn i fjor og fem millioner færre enn rekordåret 2009. Likevel ble det slynget SMS-er i en hastighet av 1.317 meldinger i sekundet da aktiviteten var på sitt høyeste klokken 00.17 første nyttårsdag.

Selv om tallene fra Telenor kun omfatter om lag 65 prosent av norske mobilbrukere, er det grunn til å tro at også de øvrige operatørene opplever en tilsvarende tilbakegang i antallet sendte nyttårs-SMS.

- Vi tror at flere av dem som tidligere har benyttet SMS til mobile nyttårshilsener i større grad har kommunisert via Facebook og andre sosiale medier, sier informasjonssjef Kristin V. Tønnessen i Telenor.

Hun sier det er umulig å tallfeste denne aktiviteten, men legger til at teleselskapet gjennom hele 2010 registrerte en betydelig trafikkøkning i både fast- og mobildatanettet.

Ifølge Telenor var det langt flere enn tidligere som sendte bildemeldinger nyttårsaften, men Tønnessen sier denne økningen ikke kompenserer for nedgangen i sendte tekstmeldinger. (©NTB)