Strømstans stopper alle tog i osloområdet

Et strømbrudd har mørklagt Jernbaneverkets trafikkstyringssentral i Oslo og alle signaler i området. Alle tog rundt hovedstaden står fredag kveld.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Det fortvilende er at strømbruddet også gjør at vi ikke får informert passasjerene, sier pressevakt Harry Korslund i Jernbaneverket til NTB. Han betegner situasjonen som helt ekstraordinær.

Rammer alle lokaltog

Han vet så langt ikke hva som har forårsaket strømbruddet eller hvor lang tid det vil ta å rette opp feilene.

– Det vil være å spekulere. Vi har mannskaper ute som driver med feilsøking, forteller Korslund.

Han påpeker at det er mindre trafikk nyttårsaften enn på en vanlig mandag i morgenrushet, men at dette likevel rammer alle som reiser med lokaltog til, fra eller gjennom Oslo.

Korslund opplyser at det er strekningene Oslo-Lillestrøm, Oslo-Asker og Oslo-Ski som i første omgang er rammet.

– Dessverre står det nå passasjerer rundt omkring på stasjonene og lurer på hvor toget er. Og vi får ikke informert dem siden lystavler og høytalere også er ute av drift, sier Korslund til tv2nyhetene.no.

Frakter passasjerer med drosje

NSB opplyser at fem av deres tog så langt er rammet av togstansen. Informasjonssjef Åge-Christoffer Lundeby sier de har hatt kontakt med alle togene, og at det er sendt drosjer for å få passasjerene dit de skal.

– Det er veldig få reisende, og vi forsøker å opprettholde trafikken med drosjer, sier Lundeby.

Mørklagt

Pressevakt Harry Korslund i Jernbaneverket forteller at togledersentralen er mørklagt.

– Toglederne sitter og jobber med lommelykter, men de har jo ikke så mye å jobbe med. Ingen paneler eller skjermer virker. Det eneste som fungerer er nødsambandet til togene, sier Korslund til tv2nyhetene.no.

TV2/ NTB