Tom Hilde (Foto: Bendiksby, Terje/Scanpix)
Tom Hilde (Foto: Bendiksby, Terje/Scanpix)

Hilde og Jacobsen best i hoppuke-kvaliken

De norske hopperne imponerte i Garmisch-Partenkirchen.

Garmisch-Partenkirchen/Bergen (TV 2 Sporten): Tom Hilde og Anders Jacobsen var de beste i kvalifiseringen til nyttårshopprennet i Garmisch-Partenkirchen fredag.

Hilde var best med et hopp på 133,5 meter og 141,3 poeng. Jacobsen var lengst av alle med et svev på 137,5 meter, men dårligere stilkarakterer gjorde at han endte 1,4 poeng bak lagkompis Hilde.

Hoppuke-leder Thomas Morgenstern valgte å ikke hoppe i kvalifiseringen, og møter dermed Tom Hilde til duell i nyttårshopprennet.

- Nå ble jeg dritnervøs. Jeg er ikke fornøyd med treningshoppene. Rett og slett dritdårlig. Hoppet i kvsaliken var heller ikke godt nok til å vinne i morgen, men hvis jeg får til flere treningshopp og setter de på dette nivpået kommer jeg til å gjøre gode hopp hele veien, sier Hilde til TV 2 Sporten.

Alle de norske er kvalifisert. Anders Bardal ble nummer 14, Johan Remen Evens nummer 20, Bjørn Einar Romøren nummer 23 og Rune Velta nummer 38.

Jacobsen har vært best i kvaliken i Garmisch før, og var spøkefull da han snakket med TV 2 Sporten.

- Her kommer Jacobsen, kongen av kvalik, spøkte han.

Han er imidlertid godt fornøyd med stabilt god hopping fredag.

- Jeg har vunnet dette før, nå er det om å få det ut i rennet. Jeg er mest fornøyd med å ha gjennomfør tre gode hopp gjennom dagen. Ting begynner å sitte bra, sier Jacobsen.