Charlotte Kalla, Justyna Kowalczyk og Astrid Uhrenholdt Jacobsen. (Foto: ROBERT MICHAEL/Afp)
Charlotte Kalla, Justyna Kowalczyk og Astrid Uhrenholdt Jacobsen. (Foto: ROBERT MICHAEL/Afp)
Astrid Uhrenholdt Jacobsen (Foto: Lien, Kyrre/SCANPIX)
Astrid Uhrenholdt Jacobsen (Foto: Lien, Kyrre/SCANPIX)

Knallåpning for Uhrenholdt Jacobsen

Ble nummer tre i prologen i Tour de Ski.

Oberhof/Bergen (TV 2 Sporten): Astrid Uhrenholdt Jacobsen gikk strålende på den 2,8 kilometer lange prologen i Tour de Ski nyttårsaften og ble nummer tre.

- Dette var overraskende. Jeg synes det fungerte bra, og det er klart dette betyr mye for selvtilliten, sier Jacobsen til TV 2 Sporten.

Justyna Kowalczyk, som er Tour-favoritten i Marit Bjørgens fravær, festet grepet fra start i Touren ved å gå inn til førsteplass, 4,8 sekunder foran Jacobsen.

Charlotte Kalla knep andreplassen, 1,5 sekunder bak den polske vinnerjenta.

Når bonussekunder er medregnet betyr dette at Jacobsen vil gå ut 14,8 sekunder bak Kowalczyk på lørdagens 10 kilometer. Kalla starter 6,5 sekunder bak prologvinneren.

- Jeg hadde ikke regnet med å få en slik start på det nye året, med å gå ut som nummer tre på skibyttedistansen første nyttårsdag, sier en fornøyd Jacobsen.

- Hva blir taktikken?

Jeg tror ikke jeg blir gående alene, og da er det jo to alternativer. Å henge på Kalla og Kowalczyk foran meg, eller å bli tatt igjen. Jeg satser på alternativ én, sier Jacobsen.

De øvrige fem norske jentene plasserte seg slik: 14) Marthe Kristoffersen (12,0 sekunder bak), 22) Therese Johaug (15,1), 25) Ingvild Flugstad Østberg (17,0), 49) Marte Elden (29,5) og 55) Sara Svendsen (34,2).