Abdullah Muhammed Salman  (Foto: TV2 Danmark)
Abdullah Muhammed Salman (Foto: TV2 Danmark)

Terrorsiktede Salman: – Jeg er helt uskyldig

Den 26 år gamle Abdullah Muhammed Salman hevder han er helt uskyldig og at politiet i Danmark har tatt feil i terrorsaken.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Abdullah Muhammed Salman (26) er mannen som ble løslatt i terrorsaken i Danmark torsdag. Han er siktet for å ha gitt husly til de tre terrormistenkte som ankom fra Sverige i en leiebil.

Ifølge dansk politis etterretningstjeneste, PET, var de bevæpnet med blant annet en maskinpistol og hadde som mål å angripe Jyllands-Postens lokaler i København.

– Jeg ante ikke at de ville utføre terror og tror ikke noe på det. PET har tidligere tatt feil og har måttet løslate folk som har vært fengslet lenge, sier Salman til danske Ekstra Bladet.

– PET har ingenting å komme med, jeg er helt ren, hevder Salman til avisen.

Terrormistenkte leiebil København (Foto: Stella Pictures)
Terrormistenkte leiebil København (Foto: Stella Pictures)

Ante ikke at de tre kom

Om kontakten med de tre terrorsiktede forteller han at han skulle fremleie en leilighet i Herlev til en svensk bekjent og hans kone.

Tirsdag kveld skulle han møte dem ved Tivoli i København.

– Plutselig sto det tre menn der i stedet. Jeg har møtt dem i moskeen i Stockholm, men kjenner de ikke, forteller Salman.

– Jeg følte ikke at jeg kunne avvise dem og fulgte de derfor ut til leiligheten i Herlev, sier Salman som poengterer at det ville vært svært uhøflig å ikke hjelpe dem med å få tak over hodet.

Fant våpen og ammunisjon i leiligheten

De tre ble onsdag formiddag klokken 10.44 pågrepet i leiligheten i Herlev hvor politiet fant en maskinpistol med lyddemper og 72 patroner samt en 9mm pistol med 36 patroner.

I siktelsen som politiet la fram for retten i Glostrup torsdag heter det at PET mener de tre mennene ville drepe et ukjent antall personer i et angrep på lokalene til Jyllands-Posten i København.

De tre er i tillegg siktet til å ha overtrådt straffelovens våpenbestemmelser med å være i besittelse av maskinpistol, pistol samt skarp ammunisjon.

Alle tre er varetektsfengslet i fire uker, mens politiet løslot Salman da de anså å ikke ha nok bevis mot ham på dette tidspunkt.

Zahbi Zalouti (venstre) (Foto: Reuters)
Zahbi Zalouti (venstre) (Foto: Reuters)