Leder for Sedelighetsavdelingen ved Oslo politidistrikt, Kari Janne Lid (Foto: SCANPIX)
Leder for Sedelighetsavdelingen ved Oslo politidistrikt, Kari Janne Lid (Foto: SCANPIX)

Frykter flere norske barn har vært ofre for overgrepssiktet nordmann

Norsk politi vil granske etterforskningsmateriale i Gambia.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Politiet frykter at den 45 år gamle nordmannen som sitter fengslet i Gambia, kan ha forgrepet seg på flere norske barn.

Ønsker tips

Politioverbetjent Kari-Janne Lid ved sedelighetsavsnittet i Oslo politidistrikt oppfordrer folk som mistenker at barna kan ha vært i kontakt med mannen om å ta kontakt med politiet.

Lid sier også at poltiiet regner det som sannsynlig at 45-åringen har forgrepet seg seksuelt på flere norske barn enn det som har vært kjent til nå.

Hun oppfordrer folk som har mistanke eller kjennskap til slike seksuelle overgrep til å kontakte politiet.

Dømt for overgrep i Norge

45-åringen som er mistenkt for overgrep mot flere gutter, har siden mandag sittet fengslet i politihovedkvarteret i den mest fasjonable delen av hovedstaden Banjul.

Mannen ble i 2006 dømt for over 100 overgrep mot sin egen sønn, som ennå ikke var fylt ti år da overgrepene tok slutt i 2002. I 2004 ble han også dømt for overgrep mot flere mindreårige til en straff på to år og sju måneder.

Norsk politi reiser til Gambia

Anmodningen til gambisk politi om at norsk politi skal få kopier av beslag og bevis i saken blir sendt til gambiske myndigheter torsdag. Norsk politi reiser til Gambia så snart tillatelsen er på plass, mest sannsynlig i neste uke.

De ønsker å ta kopier av det beslaglagt materialet og analysere bilder blant annet for å se etter flere mulige norske ofre.