- Frykter at terroristene vil lykkes

SV-politiker Aktar Chaudry frykter at islamske ekstremister før eller siden vil lykkes i sine forsøk på å skade den danske avisen Jyllands-Posten eller tegneren Kurt Westergaard.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I en uttalelse etter de siste dagenes arrestasjoner i Danmark og Sverige oppfordrer SV-politikeren norske og europeiske muslimer til å verne om ytringsfriheten. Han uttrykker glede over at de avdekkede planene om å ramme avisen og karikaturtegneren er avverget.

- Men dessverre er jeg redd for at før eller senere vil de som ønsker å skade Jyllands-Posten eller Westergaard lykkes. Det finnes dessverre mennesker som ikke har respekt for demokratiet og ytringsfriheten, skriver Chaudry.

Han skriver at et vellykket angrep vil være en katastrofe for tilliten mellom muslimer og resten av samfunnet.

- Muslimer må på sin side ta dette på alvor. Det er ikke tid for å være naive, godtroende, unnfallende eller for å bagatellisere, sier Chaudry.

- Det må bli oppgave nummer én for europeiske muslimer å beskytte ytringsfriheten - konkretisert ved Jyllands-Posten og Westergaard. Uansett hvor mye en måtte mislike det, fortsetter han. (©NTB)