berlusconi
berlusconi

Berlusconi om Thomas Helveg: – En døv løve

Thomas Helveg ble latterliggjort av Silvio Berlusconi i forbindelse med et EU-møte i Berlin.

Thomas Helveg spilte i Milan fra 1998 til 2003. Dansken var med å vinne Serie A i sin første sesong i Milan-drakten, og var også en del av Milan-laget som vant Mesterligaen i 2003.

Helvegs tid i Milan var ikke bare preget av oppturer. Etter en høyst ordinær kamp mot Inter i 2001 ble han slaktet av Silvio Berlusconi. Berlusconi var på et EU-møte i Berlin i etterkant av 2-2-kampen. Der omtalte han Helveg i lite flatterende ordelag.

Overfor pressefolk fortalte Berlusconi en fabel om en døv løve. Historien går som følger: En mann spiller fiolin i jungelen og tiltrekker seg oppmerksomhet fra den ene løven etter den andre. Omsider er 100 løver samlet for å høre på. En døv løve, som ikke skjønner hva som foregår, dukker opp og spiser opp fiolinisten.

Jeg var nok den døve løven

– Og slik gikk det også i derbyet. Helveg kom på banen, spilte feilpasninger til høyre og venstre, og stoppet konserten, sa Berlusconi til pressefolkene.

Helveg innrømmer at han husker episoden.

– Ja, jeg var nok den døve løven. Han sa det sikkert i lystig lag, selv om han dementerte det i etterkant. Den gang var det selvsagt ikke spesielt gøy - at landets øverste sjef latterliggjør deg, sier Helveg.

Før han legger til:

– Men jeg tror nok at han har prestert å lage større vittigheter av seg selv i etterkant, noe som setter det hele i perspektiv. I dag tar jeg det med et smil om munnen, sier Helveg til tipsbladet.dk.