Rød dag avsluttet solid børsår

Selv om årets siste handledag gikk i minus, bidro romjulsdagene til ytterligere oppgang i et solid år på Oslo Børs. Hovedindeksen sa farvel til 2010 på 439,72 poeng.

Nedgangen tirsdag var på 0,26 prosent. Men samlet sett har hovedindeksen steget 18,4 prosent i løpet av året. Bare i desember har den økt med 10,5 prosent, som er en av de største desemberoppgangene i historien, skriver Oslo Børs i sin årsoppsummering.

Det ble omsatt aksjer for i gjennomsnitt 7,2 milliarder kroner per handelsdag på Oslo Børs i 2010. Totalomsetningen i det norske aksjemarkedet var i år 20 prosent høyere enn i fjor.

Det var ingen dramatiske bevegelser på årets siste handledag, men flere av tungvekterne gikk i minus: Statoil (-1,14 prosent), Petroleum Geo-Services (-1,84 prosent) og Seadrill (-0,70 prosent). Yara International avsluttet derimot torsdagen 0,84 prosent i pluss.

- Oljeprisen har gått opp nærmere 20 prosent i år, og det er ganske spesielt at Statoil ikke også går kraftig opp. Hovedårsaken er nok at de fikk en kraftig nedtur i markedet etter at de måtte nedjustere prognosene sine for olje- og gassproduksjon tidligere i år, sier kommunikasjonsdirektør Per Eikrem i Oslo Børs til NTB. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2