Rød dag avsluttet solid børsår

Selv om årets siste handledag gikk i minus, bidro romjulsdagene til ytterligere oppgang i et solid år på Oslo Børs. Hovedindeksen sa farvel til 2010 på 439,72 poeng.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Nedgangen tirsdag var på 0,26 prosent. Men samlet sett har hovedindeksen steget 18,4 prosent i løpet av året. Bare i desember har den økt med 10,5 prosent, som er en av de største desemberoppgangene i historien, skriver Oslo Børs i sin årsoppsummering.

Det ble omsatt aksjer for i gjennomsnitt 7,2 milliarder kroner per handelsdag på Oslo Børs i 2010. Totalomsetningen i det norske aksjemarkedet var i år 20 prosent høyere enn i fjor.

Det var ingen dramatiske bevegelser på årets siste handledag, men flere av tungvekterne gikk i minus: Statoil (-1,14 prosent), Petroleum Geo-Services (-1,84 prosent) og Seadrill (-0,70 prosent). Yara International avsluttet derimot torsdagen 0,84 prosent i pluss.

- Oljeprisen har gått opp nærmere 20 prosent i år, og det er ganske spesielt at Statoil ikke også går kraftig opp. Hovedårsaken er nok at de fikk en kraftig nedtur i markedet etter at de måtte nedjustere prognosene sine for olje- og gassproduksjon tidligere i år, sier kommunikasjonsdirektør Per Eikrem i Oslo Børs til NTB. (©NTB)