- Kan ikke ha visst hva de drev på med

Politiet etterlyser en ukjent mann etter at noen forsøkte å sprenge seg vei inn i en smykkeforretning i Hegdehaugsveien i Oslo sentrum natt til torsdag. Eksplosjonen forårsaket store ødeleggelser.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Glass og vrakgods ble slynget ut i det som på dagtid er en av hovedstadens travleste handlegater da eksplosjonen ble utløst ved 5-tiden torsdag morgen. Mens flere andre butikkfasader i bygningen fikk glassrutene blåst ut, sto imidlertid det sikrede utstillingsvinduet til Engen Juveler uskadd etter smellene.

- Døra er sprengt, men så vidt vi kan se har den eller de som har gjort dette ikke kommet seg inn i butikken. Alt tyder på at dette må være gjennomført av noen som ikke kan ha visst hva de drev på med, sier vaktleder Kjell Pedersen ved Kriminalvakta i Oslo politidistrikt til NTB.

- Vi er interessert i opplysninger om en mann med mørke klær som ble sett i Bogstadveien, omtrent 150 meter overfor åstedet, 20 minutter før eksplosjonen. Samme person ble sett igjen løpende oppover på samme sted, umiddelbart etter eksplosjonen, sier fungerende stasjonssjef Geir Ellefsen ved Majorstua politistasjon til NTB.

Administrerende direktør Ingebjørg Alfsen i Norges Gullsmedforbund er rystet over hendelsen. De siste par årene har det vært en økende forekomst av ran og tyverier mot urmakere og gullsmeder. Mange av disse står utenlandsk organisert kriminalitet bak, men Alfsen er usikker på om det også gjelder eksplosjonen natt til torsdag. (©NTB)