Rolig og flat onsdag på Oslo Børs

Børsen holdt seg så vidt på plussiden på en dag med lav omsetning onsdag. Hovedindeksen steg mikroskopiske 0,03 prosent til 440,86 poeng.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Etter en tirsdag med nedgang nesten over hele Europa, var det optimisme å spore på de europeiske børsene igjen onsdag. Oslo Børs holdt seg imidlertid nærmest uendret.

Det var gjennomgående små endringer blant enkeltaksjene, men noen utmerket seg. DNO International falt til slutt hele 3,57 prosent, noe som ifølge E24.no skyldes nyheten om at en letebrønn i Mosambik viste seg å være tørr.

Questerre-aksjen gikk motsatt vei og steg til slutt med 12,49 prosent.

Statoil-aksjen var som vanlig suverent mest omsatt. Den norske oljegiganten steg 0,5 prosent og bidro dermed sterkt til at hovedindeksen karet seg over på plussiden. Av andre selskaper med omsetning av en viss størrelse utmerket Sevan Marine seg med en oppgang på hele 7,69 prosent. På taperlisten finner vi DnB NOR som falt 0,91 prosent, Seadrill (-0,70 prosent) og Yara (-0,45).

Oljeprisen falt til slutt marginalt onsdag ettermiddag. Prisen på nordsjøolje sank 0,06 prosent til 94,04 dollar fatet. Den amerikanske lettoljen falt 0,11 prosent til 91,10 dollar. Tirsdag spådde oljeanalytiker Thina Saltvedt i Nordea Markets at oljeprisen kommer til å passere 100 dollar fatet til neste år, men først i andre halvår. (©NTB)