Thomas Morgenstern (Foto: Matthias Schrader/Ap)
Thomas Morgenstern (Foto: Matthias Schrader/Ap)

Morgenstern vant da de norske skuffet

Thomas Morgenstern vant det første rennet i den tysk-østerrikske hoppuken overlegent onsdag. De norske hopperne skuffet, bare Tom Hilde kom inn blant de ti beste.

Oberstdorf (TV 2 Sporten): Hilde var nummer tolv etter første omgang og hoppet sju og en halv meter lenger i finalen. Det var imidlertid langt fram til vinneren.

Morgenstern forsvarte ledelsen han hadde etter første omgang, men ble presset av finske Matti Hautamäki som inntok annenplassen med et kjempehopp.

Østerrikeren svarte imidlertid kontant da han satte utfor som sistemann. Med et svev på hele 138 meter, parkerte han finnen og vant med 16,5 poeng. Hautamäki hoppet halvmeteren kortere enn vinneren i annen omgang og splittet den østerrikske dominansen etter førstehoppet. Nummer tre ble Morgensterns landsmann Manuel Fettner.

- En herlig følelse
- Det var en herlig følelse i dag. Selvsagt vet jeg at det er en del press på meg, men jeg føler det ikke mens jeg hopper. I dag sto jeg på toppen og så havet av flagg og mennesker under meg. Og jeg er sikker på at jeg kan hoppe godt på ski, så i dag bare gledet jeg meg og hoppet med hjertet, sier Morgenstern til TV 2 Sporten.

Han har aldri vunnet hoppuka før, og ønsker ikke å snakke om sine muligheter. Til tross for at han er den store favoritten.

- Dette blir vel ditt store år?

- Vel, dette året er snart over. Snart kommer et nytt, he, he.

- Ja, men nå har du endelig sjansen til å vinne hoppuka?

- Ja, selvsagt, men dette var bare første steget. Og jeg tar med meg god selvtillit videre til Garmisch. Det er alt jeg vil si.

Norsk skuffelse
Nest beste nordmann ble Anders Bardal på 20.-plass etter et hopp på 124 meter i finalen. Anders Jacobsen ble nummer 23, mens Bjørn Einar Romøren falt fra 20.- til 27.-plass.

Sportssjefen for de norske hopperne, Clas Brede Bråthen, er ikke fornøyd.

- Dette er langt unna der vi skal være, og vi har nok en gang fått en tung start på hoppuken. Prøveomgangen var bra, men vi er ikke med i rennet, sa en skuffet Bråthen etter å ha sett Hilde bli nummer ti.

Johan Remen Evensen maktet ikke å kvalifisere seg til finalen, mens debutant Rune Velta ble disket fordi hoppdressen hans ikke var i henhold til reglene.

Se intervju med Tom Hilde her:

481477

(©NTB/TV 2 Sporten)