Michael Knudsen (Foto: Darko Bandic/AP)
Michael Knudsen (Foto: Darko Bandic/AP)

Krangel om dansk stjernespillers VM-deltakelse

Flensburg-trener Ljubomir Vranjes hevder at Michael Knudsen ikke er klar for VM-håndball.

Forholdet mellom Flensburg og det danske håndballforbundet har vært anspent siden Michael Knudsen kom skadet tilbake etter EM i Østerrike i januar/februar.

2. juledag annonserte Ulrik Wilbek at strekspilleren blir med den danske troppen til VM i Sverige. Det liker Flensburg-trener Ljubomir Vranjes mildt sagt dårlig.

- Lege har sagt at han ikke synes at han skal være med i VM. Knudsen er ikke 100 prosent klar til et VM, sånn er det bare, sier Flensburg-Handewitt-trener Ljubomir Vranjes til dansk TV2.

Blir en joker
Selv har en av Wilbeks viktigste spillere svært lyst å spille VM, men er enig i at han må være helt kvitt kneproblemene dersom han skal bli med til Sverige neste måned.

- Jeg vil gjerne være med, men jeg skal også kunne bidra. Dersom jeg blir med til VM så er det ikke for å spille hver kamp. Det blir i så fall for å avlaste, sier Knudsen, som nylig har begynt å spille igjen for Flensburg.

- Jeg har avtalt med Michael at han stiller på treningsleiren 1. januar og er med den første uken. Deretter snakker vi sammen og tar kontakt med klubben. Det er uansett klart at Michael ikke kan spille ti kamper i VM, sier Wilbek.

- Michael kan spille 10-15 minutter per kamp, og ikke hver av kampene. Han må hvile, og spørsmålet er om det er riktig for et landslag. Det er noe Wilbek må avgjøre, sier Vranjes.

Dersom Knudsen ikke blir med til VM, vil Wilbek ta med Bjerringbro-Silkeborgs Kasper Nielsen som erstatter. I tillegg er René Toft Hansen (AGK) og Jesper Nøddesbo (Barcelona) allerede i troppen av strekspillere.