Porsche Cayenne 2010
Porsche Cayenne 2010

SUV og sportsbil - i ett

GI DIN STEMME: Dagens kandidat er Porsche Cayenne.

2010 nærmer seg slutten - og nå er det tid for å se litt tilbake på hva dette året har gitt oss av nye biler.

Derfor inviterer vi alle lesere på broom.no til å bli med og kåre den bilen vi i fellesskap synes fortjener tittelen Årets bil 2010.

Nå har du sjansen til å stemme på din favoritt - og samtidig få med deg en liten oppsummering av bilåret 2010

Dagens kandidat: Porsche Cayenne

Det er nesten rart hvor fort vi venner oss til noe nytt.. Da første generasjon Cayenne ble lansert, var det til ramaskrik fra Porsche-puristene. Dette ville de ha seg frabedt! Porsche skulle ikke lage SUV og i alle fall ikke som en søstermodell til en Volkswagen.

I år kom så andre generasjon Cayenne og ramaskrikene hører vi ikke mye til lenger. Sikkert litt fordi Panamera tok noe av støyten da den kom - og fordi Porsche ugjenkallelig går mot å bli en volumprodusent med biler i en rekke forskjellige klasser.

Fra to verdener

Nye Cayenne er heller ingen stor overraskelse. Dette er mer av det samme - og det gjør Porsche selvfølgelig helt rett i. Du roter ikke med et konsept som fungerer så til de grader bra som dette.

Dermed er dette fortsatt en av de aller mest sporty SUV-ene du kan kjøpe, med høy premiumfølelse, solid morofaktor og muligheter for heftig motorisering. På mange måter det beste fra to verdener, du kjører en høyreist bil med firehjulstrekk som har helt tydelige sportsbilrøtter. Det koster skjorta - men de som er så heldige å ha råd til den har en bil mange har all grunn til å misunne dem.

Her kan du lese mer om Cayenne:

Nå kan du gi din stemme til bilen du fortjener å bli Årets bil 2010. Under finner du finalistene:

Tips Facebook-venne dine om dette

LES OGSÅ: Porsche går så det griner