Bradley Wiggins og Edvald Boasson Hagen (Foto: Luk Beines/TV 2 Sporten montasje/Afp)
Bradley Wiggins og Edvald Boasson Hagen (Foto: Luk Beines/TV 2 Sporten montasje/Afp)

Wiggins: - Edvald kan vinne alt

Edvald Boasson Hagen roses opp i skyene av Team Sky-lagkameraten.

Til tross for et år med mye skadeproblemer, har Edvald Boasson Hagen imponert for Team Sky.

Lagkameratene kåret han til lagets beste rytter denne sesongen, og Bradley Wiggins tror hans norske lagkamerat vil vinne enda mer i 2011.

- Selv etter å ha mistet tre måneder av vårsesongen, kom han tilbake og vant en etappe under Critérium du Dauphiné. Det er utrolig! Og likevel har han ikke vært i nærheten av det han selv mener er hans beste form denne sesongen. Dersom han holder seg skadefri, kommer han til å ta ytterligere steg neste sesong, forteller Wiggins til procycling.no.

- Kan vinne alt
Wiggins sammenligner Boasson Hagen med Thor Hushovd, og er sikker på at rudsbygdingen også vil bli verdenmester i løpet av noen år. I tillegg til en del andre triumfer.

- På den lista kan man føre opp ritt som Paris-Roubaix, Tour of Flanders, etapper i Tour de France og alt annet man ønsker å vinne som syklist. Det er på en måte skremmende. Han kan fremdeles velge mellom å gå veien om klassikerne eller etapperittene, og potensielt vinne alle rittene han bestemmer seg for. Så stort er talentet hans, sier Wiggins.