Lampard (Foto: Sean Dempsey/Pa Photos)
Lampard (Foto: Sean Dempsey/Pa Photos)

Ancelotti har savnet Lampard

Chelsea-manager Carlo Ancelotti kan glede seg over at Frank Lampard endelig er skadefri.

Se Arsenal - Chelsea på TV2 PL HD 1 kl. 21.00

Frank Lampard har ikke startet en Chelsea-kamp siden 2-0-seieren mot Stoke 28. august. Lampard spilte sesongens tre første kamper for blåtrøyene. Da Lampard ble skadet hadde Chelsea en målforskjell på 14-0. Carlo Ancelotti innrømmer at han har savnet midtbanespilleren.

– Det er veldig vanskelig å finne en type spiller som har dyktigheten som skal til for å score tjue mål, sier Ancelotti.

– Han har karakter og evner. Han løper hele tiden, og han jobber hardt. Han er utrolig profesjonell. Jeg liker ikke spillere som prater i stedet for å løpe. Jeg liker spillere som løper i stedet for å prate. De lar beina snakke for seg, sier Ancelotti til The Independent.

Premier League i altomfotball.no: Tabell | Statistikk | Terminliste

Motgangen motiverer Ancelotti
Chelsea har famlet i blinde siden 1-0-seieren over Bolton for snart en og en halv måned siden. Ancelottis mannskap har kun klart å skrape sammen tre poeng. Det som så ut til å bli en parademarsj mot Premier League-tittelen har blitt til en kamp for å holde følge de andre topplagene.

– I fotball er det vanskelig å forsvare en førsteplass. Selvfølgelig er det vanskeligere for oss å vinne tittelen nå, men det er samtidig en fantastisk motivasjon for oss, sier Ancelotti.

Tror Arsenal frykter Drogba
Mandag kveld gjester Chelsea London-rival Arsenal på Emirates. I tillegg til Lampard ser det ut til at Didier Drogba blir å finne i startelleveren. Drogba har for vane å score mål mot Arsenal. Ivorianeren står med 13 nettkjenninger på 13 kamper mot Arsenal i alle turneringer (åtte mål på åtte kamper i ligaen).

– Drogba har alltid vært veldig effektiv mot oss. Han er en spiller for de store kampene, sier Arsenal-manager Arsène Wenger.

Ancelotti tror Arsenal frykter kraftspissen.

– Jeg tror de er litt redde for hva Drogba kan gjøre, fordi han har gjort det så bra mot dem. Dersom Drogba spiller på sitt beste vil vi ha større sjanse for å vinne. Vi vil forsøke å spille slik vi gjorde sist vi møtte dem, og vi håper på samme resultat, sier Ancelotti til Telegraph.