Chris Hughton   Newcastle (Foto: CHRIS RATCLIFFE/AFP)
Chris Hughton Newcastle (Foto: CHRIS RATCLIFFE/AFP)

Hughton letter på sløret

Chris Hughton sier han ble svært overrasket da han fikk beskjed om at han var ferdig i Newcastle.

Se Newcastle - Manchester City gratis på TV 2 PL HD2 søndag kl. 16.00

Chris Hughton tok over som vikarierende Newcastle-manager i september 2008, før han ble ansatt på permanent basis i juni 2009.

LES: Se gratis fotball på 2. juledag

Han sørget for både opprykk og ligatittelen da Newcastle cruiset gjennom the Championship forrige sesong. Til tross for tøffere motstand maktet Hughton å løfte Newcastle opp i midtsjiktet i Premier League. Det var ikke godt nok for eier Mike Ashley. Etter 1-3-tapet for West Bromwich i begynnelsen av desember fikk han beskjed om at han var ferdig i klubben.

– Jeg fikk en telefon fra Derek Llambias om morgenen. Jeg fikk beskjed om å møte ham på St. James' Park sammen med Paul Barron, keepertreneren. Da fortalte han nyhetene til oss, sier Hughton til Sky Sports.

Beskjeden han fikk kom som en stor overraskelse.

– At Paul Barron var sammen med meg gjorde det til en enda større overraskelse. Hvis det kun hadde vært meg som skulle i møte så ville jeg trodd at noe kom til å skje, men det kom som en stor overraskelse på meg, sier Hughton.

Her finner du TV 2 Sportens adventskalender.

– Mye følelser
Hughton sier det er opp til andre personer i klubben å forklare hvorfor han ble sparket.

– Det var mye følelser. Det er selvfølgelig ikke hyggelig at slike ting skjer med en. Samtidig er det en del av gamet. Jeg har blitt spurt uttallige ganger om min egen mening om det som skjedde, men realiteten er at jeg ikke kan si så mye. De spørsmålene kan kun besvares av styreformannen, den administrerende direktøren og eieren, sier Hughton.

Hughton og Barron ble ikke sittende lenge på kontoret til Llambias.

– Det var en kort samtale. Klubben ville gå i en ny retning, og det er styreformannens og den administrerende direktørens privilegium å bestemme hvordan de ønsker å styre ting. Det har vært mange meninger, spesielt i dagene etter avgjørelsen. Jeg tror grunnen er at mange ikke kunne tro det som skjedde. Avgjørelsen ble tatt over mitt hode, og det var lite jeg kunne gjøre med det, sier Hughton.

Er ikke bitter på klubben
Hughton var godt likt på St. James' Park. 52-åringen sier han ble overveldet av støtten han mottok fra fansen, og han er ikke bitter på at sortien ble slik den ble.

– Newcastle er en vidunderlig klubb, og jeg ser frem til å se kamper med dem i fremtiden. Jeg hadde tre fantastiske år i klubben, og jeg kan ikke være bitter. Avgjørelsen ble tatt, riktig eller gal, men det er lite jeg kan gjøre med det. Jeg ser fremover. Jeg har fortsatt en karriere å ta vare på, og det er en karriere jeg akter å fortsette, sier Hughton.

Disse kampene kan du se gratis på TV 2 Sumo 2. juledag:

13.00 Fulham - West Ham, TV2 PL HD 1

16.00 Manchester United - Sunderland, TV2

16.00 Blackpool - Liverpool, TV2 PL HD 1

16.00 Newcastle - Manchester City, TV2 PL HD 2

16.00 Blackburn - Stoke, TV2 PL HD 3

16.00 Bolton - West Bromwich, TV2 Sumo

16.00 Everton - Birmingham, TV2 Sumo

16.00 Wolverhampton - Wigan, TV2 Sumo

18.30 Aston Villa - Tottenham, TV2 PL HD 1