Mats Zuccarello Aasen (Foto: Mary Altaffer/Ap)
Mats Zuccarello Aasen (Foto: Mary Altaffer/Ap)

Zuccarello scoret i debuten

New York Rangers tapte, men Mats Zuccarello Aasen fikk endelig NHL-debutere.

Som den syvende nordmannen noensinne, entret Mats Zuccarello Aasen isen i NHL i natt.

Nordmannen måtte vente helt til lille julaften på sin etterlengtede debutkamp for New York Rangers, men etter godt spill for farmerlaget fikk han sjansen mot Tampa Bay Lightning i Madison Square Garden.

- Det var et stolt øyeblikk å komme ut på isen og litt nervøst også. Men mest gøy og jeg var fornøyd med å få så mye spilletid, sier Zuccarello Aasen til TV 2 Sporten.

Scoret
Han spilte 17.52 minutter i førsterekka sammen med Derek Stepan og Brandon Zubinsky og viste seg stadig fram med teknikk og overblikk. Høydepunktet kom likevel i straffekonkurransen hvor han satte inn 2-2 ved å finte ut keeper Dan Ellis på severdig vis.

- Straffa var veldig viktig for meg. Den ga meg selvtillit. Jeg er også fornøyd med at jeg skapte mange sjanser, sier 23-åringen.

Skryt av treneren
Scoringen tvang fram flere straffer, og først etter at hvert lag hadde prøvd seg 11 ganger kunne gjestende Lightning juble for 4-3-seier.

- Han har jobbet hardt og blitt bedre gjennom sesongen og har spilt godt. Han er talentfull og spilte en virkelig god kamp. Han har en lys fremtid, sier hovedtrener John Tortorella til TV 2 Sporten.

Flyttes tilbake til farmerlaget
Allikevel blir det tilbake til farmerlaget for 23-åringen, men Tortorella lover flere sjanser.

- Vi får se hva som skjer. Jeg er sikker på at han kommer til å spille i NHL, sier Tortorella.

Se langt intervju i vinduet øverst.

Selv lot ikke Zuccarello Aasen det ødelegge debutkvelden.

- Dette var kanskje det største øyeblikket i livet mitt. Forberedt på å gå tilbake til farmerlaget, men håper på å bli kalt opp igjen til Rangers, sier han til TV 2 Sporten.

(TV 2 Sporten/©NTB)