Steve McClaren (Foto: CHRISTIAN CHARISIUS/Reuters)
Steve McClaren (Foto: CHRISTIAN CHARISIUS/Reuters)

McClaren får beholde jobben i Wolfsburg

Steve McClaren får fortsette Wolfsburg-trener etter onsdagens cupexit.

Wolfsburg ble pepet av banen av supporterne etter 1-3 mot Energie Cottbus fra 2. Bundesliga.

Torsdag var klubbstyret i møte for å diskutere McClarens situasjon.

– Dette er et alvorlig tilbakeslag som vi må vurdere. Jeg hadde ikke ventet det og har heller ingen plan B, sa manager Dieter Höness.

Etter møtet uttalte Höness at McClaren sitter trygt, men at det vil bli foretatt grep for å forbedre rammene rundt A-laget.

Konklusjonen etter møtet var at spillerne Karim Ziani og Caiuby degraderes til B-laget. Samtidig skal det ansettes en ny fysisk trener som skal straffe spillerne med knallhard fysisk trening dersom de ikke presterer og oppfører seg.

– Vi skal rense opp. For åtte uker siden sa vi at løpsviljen og lidenskapen til spillerne måtte endres. Det har ikke skjedd og derfor må vi ta grep. Når laget samles igjen over nyttår forventer vi at spillere som ikke leverer god oppførsel på og utenfor banen straffes knallhardt av trenerne, sier Höness ifølge Reuters.

McClaren ble ansatt som Wolfsburg-trener i sommer. Han har tidligere vært assistenttrener i Manchester United, manager i Middlesbrough og hovedtrener nederlandske Twente. I perioden 2006 til 2007 var han landslagssjef for England.

Klubben ligger på 13.-plass i Bundesligaen. Wolfsburg ble seriemester i 2009. (©NTB / TV 2 Sporten)

Karim Ziani (Foto: PETER STEFFEN/Afp)
Karim Ziani (Foto: PETER STEFFEN/Afp)