Norge. (Foto: Kallestad, Gorm/Scanpix)
Norge. (Foto: Kallestad, Gorm/Scanpix)

Randi Gustad: – EM-semifinalen var årets høydepunkt

EM-gullet var stort, men det var semifinalen mot Danmark som var det største høydepunktet for Randi Gustad.

Idrettsåret 2010 er snart over og det er tid for tilbakeblikk.

Unik ramme
For TV 2 Sportens håndballekspert Randi Gustad så trenger hun ikke tenke for langt tilbake i tid for å finne årets høydepunkt.

– EM-gullet var selvsagt stort, men selve høydepunktet var semifinalen mot Danmark. Rammene rundt kampen var helt unike. En fantastisk hall som var fullsatt og masse ordspill før kampen, sier hun.

Her er et sammendrag fra kampen:

479982

For håndballjentene fornektet seg ikke i år heller.

Anført av Gro Hammerseng tok de sitt fjerde strake EM-gull og viste igjen at de er best i verden når alle er med.

Men det var ikke bare de eldste som hadde suksess i 2010. 90-jentene gikk helt til topps i VM, mens de to år yngre jentene tok sølv.

– Det har vært gøy til å se de unge som har tatt steget. Bare i EM-troppen så var det tre fra det gullaget. Mari Molid, Nora Mørk og Stine Bredal Oftedal. Mørk er en spiller som bidrar allerede i år, sier Gustad.

Håper på Larvik-triumf
Når håndballeksperten skal rette blikket inn i spåkulen, så er det først og fremst Larvik det dreier seg om.

– Jeg er veldig forventningsfull overfor Larvik i Mesterligaen. Jeg håper virkelig de kan klatre helt til topps og det tror jeg de kan klare. For norsk håndball så er det bare en mesterligatriumf vi mangler. Norge har vunnet veldig mye med landslaget, men det har ikke vært like mye på klubbsiden. Det hadde vært veldig gøy med en norsk mesterligatriumf, sier hun.

For til tross for Larviks suverenitet i norsk håndball de siste årene, hentet de i sommer hjem Gro Hammerseng, Katja Nyberg, Cecilie Leganger og Linn-Kristin Riegelhuth. Et stjernespekket mannskap fikk bare flere og større stjerner i stallen. Og målet var klart. Europa skal erobres.

– Det tror jeg bare er positivt. Det er kjempeviktig for unge spillere å få trene med de beste. I håndballens verden så sliter man med stor mesterskapsinteresse, men liten klubbinteresse. Det at profilene kommer tilbake kan gjøre noe med det, og det er kjempeviktig for idretten totalsett, mener Gustad.

Positivt med spillere som vender hjem
Hun ser det som veldig positivt at store stjerner er villig til å gå ned i lønn for å være med på tidenes største satsing i norsk klubbhåndball

– Det er et viktig signal at man kan lykkes godt som idrettsutøver uten bare å gå etter pengene. Det er mange håndballjenter som lar seg styre av sportslig suksess.

Men det er ingen tvil om hva som er Gustads store drøm for 2011.

– Det hadde vært stort for norsk håndball med en seier i den gjeveste turneringen.