Skogheim (Foto: Poppe, Cornelius/Scanpix)
Skogheim (Foto: Poppe, Cornelius/Scanpix)
Fotballillustrasjon (Foto: Bendiksby, Terje/SCANPIX)
Fotballillustrasjon (Foto: Bendiksby, Terje/SCANPIX)

HamKam reddet fra konkurs

HamKam har fått på plass de siste 100.000 kronene som sikrer videre drift av klubben.

Styret i klubben og driftsselskapet HK Sport AS opplyste tirsdag at de vil begjære konkurs 30. desember. I dag kom kontrabeskjeden: Spillere og ansatte i HamKam har fått lønn på konto, og dermed er klubben reddet fra konkurs, to dager etter at styret bægjerte oppbud.

Mandag ble det meldt at klubben manglet 1,4 millioner kroner for å gå i null i 2010. Det var et krav framstilt av Hamar kommune da de tidligere denne måneden gikk inn og sørget for en løsning på gjelden klubben hadde opparbeidet seg i forhold til utleier på Briskeby stadion.

Takknemlige for hjelp
I flere uker har styret, som har stilt sine plasser til disposisjon, forsøkt å hente inn de nødvendige midlene. Men det var altså først etter at konkursfløyta lød at pengene fant veien til klubbkassa.

- Når det blir krisemaksimering så skjer det mer enn det gjør i normalsituasjon. Flere har sagt at det er et nederlag for oss alle om HamKam går konkurs, så det vil vi ikke tillate, sier Hans Erik Stadshaug.

Han representerer næringslivsnettverket Vikinglauget på Hamar som har trukket i tråder og arbeidet aktivt for å redde klubben. Det har ført til at en koalisjon av Eidsiva, Utstillingsplassen, Sparebanken Hedmark og Knut Hage har spyttet inn de nødvendige kronene - i alt 1,4 millioner.

I HamKam er man ydmyke over hjelpen som nå har kommet på plass.

- Vi må bare være takknemlige for at det finnes folk som har et hjerte for HamKam, og vi er kjempeglade for at ting endelig har løst seg på lille julaften. Nå kan julehandelen begynne, sier daglig leder Anders Langset, før han forsvinner ut av klubblokalene for å ta fatt på en ny oppgave: Å få julegavene i hus.

Lønn på konto
- Ja, jeg har fått lønn på konto. Dette var deilig, oppsummerer trener Vegard Skogheim.

Han retter samtidig en pekefinger mot sin egen klubb.

- Folk på Hamar begynner, for å si det rett ut, å bli drittlei av at vi holder på sånn. Nå må vi i HamKam ta oss sjøl i nakken og jobbe knallhardt de nærmeste åra. Vi må heller få inn poengene før vi får inn penga, og kan ikke ha det sånn at det må redningsaksjoner til hver gang det går mot jul og nyttår.

HamKam rykket opp fra 2. divisjon i år.