John Arne Riise (Foto: CARL DE SOUZA/AFP)
John Arne Riise (Foto: CARL DE SOUZA/AFP)

Riise kåret til tiårets venstreback i Liverpool

– Det å bli satt pris på av supporterne er noe ekstra spesielt, sier Riise til TV 2 Sporten.

Liverpool Echo er avisen som følger de røde fra Anfield tettest. Like før jul har leserne stemt frem de spillerne de mener har vært best det siste tiåret.

Det ble en hyggelig avstemning for John Arne Riise. Nordmannen ble nemlig kåret til tiårets venstreback med 89,9 prosent av stemmene. Fabio Aurelio fikk fattige 9,9 prosent.

Trodde det var tull
Riise var i klubben i sju år og fikk 348-kamper.

– Jeg ble skikkelig glad da jeg hørte om dette og trodde det først var tull, fordi jeg syns prosenten var for høy. Dette er noe jeg setter veldig pris på. Det å bli satt pris på av supporterne er noe ekstra spesielt, sier Riise til TV 2 Sporten.

– En fin julegave
Riise mener også at Liverpool har slitt med å finne en venstreback i toppklasse de siste årene.

– Klubben har vel også vært litt uheldig med noen av kjøpene de har gjort på venstrebacken og de siste to, tre årene har de vel hatt seks, sju venstrebacker som har byttet på å spille. Jeg var heldig som fikk tillit og var fast på laget i mesteparten av mine sju år i Liverpool. Dette var en fin julegave å få fra Liverpool fansen. Godt at de ikke har glemt meg.

Her er tiårets Liverpool-lag: Pepe Reina, Steve Finnan, Sami Hyypiä, Jamie Carragher, John Arne Riise, Dirk Kuyt, Steven Gerrard, Xabi Alonso, Luis Garcia, Fernando Torres, Michael Owen.