vifmontasje
vifmontasje

Bohinen: – Vålerenga får den tøffeste Tippeliga-starten

TV 2s fotballekspert Lars Bohinen har sett nærmere på terminlisten for Tippeliga-sesongen 2011.

Tirsdag ble terminlisten for neste Tippeliga-sesong klar. Det åpner med et smell for allerede i første runde kommer det flere storoppgjør.

TV 2s fotballekspert Lars Bohinen tror Rosenborg får en pangstart borte mot Brann.

– Det er flere tøffe oppgjør. Brann er jeg veldig usikker på. Det bør ikke bli noe problem for RBK for Brann er klart svekket. Viking - Vålerenga blir en tøffere batalje, hvis Viking får på plass en til to forsterkninger, sier Bohinen til TV 2 Sporten.

Les også: Terminlisten for neste års Tippeliga er klar

– En tøff start
Bohinen holder Rosenborg og Vålerenga som de største favorittene til å ta gullet og han mener at Martin Andresens menn får den klart tøffeste starten.

– Vålerenga som er en av seriefavorittene får en veldig tøff start med tanke på de fem første rundene. De får en hardere start enn Rosenborg. VIF har den desidert tøffeste åpningen med Viking, Aalesund, Stabæk, Lillestrøm og Rosenborg, sier Bohinen til TV 2 Sporten.

Bohinen tror Sogndal og Sarpsborg 08 kommer til å slite i bunn, men han ser muligheter for poengfangst i starten av sesongen.

– De får en grei serieåpning og en relativt mild start.

Tippeligaen i altomfotball.no: Terminliste

16. mai er den store festdagen i Tippeligaen. Eksperten mener forbundet har gjort en god jobb med oppsettet den dagen.

– Brann og Rosenborg med hjemmkamp, det er fornuftig av forbundet. RBK - Haugesund blir fullt, det samme gjelder Brann - Start. Det virker som forbundet treffer ganske bra publikumsmessig, bedre enn de siste årene. Det er et veldig bra oppsett for publikum og klubbene. De største klubbene trekker fulle hus og har interessante motstandere. De største klubbene ønsker å få hjemmekamp for på 16. mai blir det fullt hus uansett hvem som kommer.

– Jeg gleder meg
Siste runde spilles søndag 27. november. Der mener Bohinen at NFF har gjort en litt svakere jobb.

– Man kunne kanskje tenke seg at kunstgress-lagene fikk hjemmekamp de kampene for å få best mulig forhold, for det vil være ganske tøffe forhold flere steder. At tre kunstgresslag spiller borte på naturgress er litt merkelig. Det burde nok forbundet ha sett litt mer på. De har vel konkludert med at det skal gå an å spille fotball da, så de har vel ikke tatt hensyn til det.

Det hele starter 20. mars, så det er bare å glede seg.

– Jeg gleder meg veldig til seriestart, og etter at juleprogrammet i England er ferdig skal jeg virkelig begynne å glede meg, sier Bohinen.