Kjetil og Benny har fått start på Volvoen og kjørt i land i Kiel   klare for mange mil sørover i Europa! Foto: Ditlev 'Diffen' Eidsmo.
Kjetil og Benny har fått start på Volvoen og kjørt i land i Kiel klare for mange mil sørover i Europa! Foto: Ditlev "Diffen" Eidsmo.

Bli med til Italia i kveld

Vi la ut på langtur med 32 år gammel Volvo. I kveld kommer det på TV!

- Det var en litt sånn "la oss ta sjansen og se hva som skjer"- ide dette. Vi ante jo ikke om vi ville komme oss til Italia - eller om turen ville ta slutt før Hamburg, Men nettopp det er jo mye av sjarmen ved å lage Broom. Det handler om å leke seg og ta ting på sparket - og teste ut ideene i praksis, sier Brooms redaksjonssjef Kjetil Høye Sviland.

Sammen med fotograf og absolutt-alt-mulig-mann Ditlev Eidsmo og Brooms egen bilekspert Benny Christensen la han i sommer avgårde i en 32 år gammel Volvo 262C Bertone med kurs mot Italia. Du fikk se biter av turen i høstens Broom Live i TV 2. Nå er det klart for et helt program viet vår egen roadmovie.

Mye som skurret

- Jeg husker jeg etter å ha plukket opp Kjetil sa til kona hans at jeg tippet Kjetil ville være hjemme til kveldsmat igjen. Og da tullet jeg ikke! Jeg trodde virkelig ikke at denne bilen kunne holde veldig mange mil. Til det var det litt for mye som skurret, forteller Benny.

Men første etappe gikk i alle fall greit - fra Oslo til Göteborg - og ombord på ferga til Kiel. Vel framme i Kiel dagen etter var det imidlertid ikke like greit:

LES OGSÅ: Denne mannen er hekta på elegante Volvoer

Ikke mange igjen

- Vi så litt mørkt på livet da bilen overhodet ikke viste tegn til å ville starte Den var helt død. Der sto vi midt på bildekket på Kiel-ferga og kjente dette ikke var verdens beste start på turen... Stemningen ble litt hektisk inne i Volvoen, det var jo ikke så greit å skyve den i land heller...Men så våknet den plutselig til live, akkurat i det Benny var på vei ned i bagasjerommet for å hente verktøykassa, forteller Kjetil.

Med litt stell fra Benny underveis klarte den klassiske svensken seg riktig så bra nedover i Europa. Og den vakte stor oppsikt. 262C Bertone var et sjeldent syn på veiene også på 70-tallet. Nå er det ikke veldig mange igjen av dem - noe vi absolutt merket på responsen.

Mye mer om dette og hva som skjedde underveis både av bilopplevelser og andre opplevelser, det må du få med deg på TV 2 i kveld - klokken 20:30.

PS-Bertone-p_-autob_811684p (Foto: TV 2)
PS-Bertone-p_-autob_811684p (Foto: TV 2)

LES OGSÅ: Nå er 262C en oppnåelig drømmebil for mange