Randi Gustad. (Foto: TV 2/)
Randi Gustad. (Foto: TV 2/)

Gustad om rasende Pytlick: – Dette er ulikt ham

Men TV 2s håndballekspert er forsiktig med å kritisere Danmark-treneren.

De danske håndballjentene viste glimrende takter innledningsvis i EM på hjemmebane, og optimismen før semifinalen mot Norge var stor. Men fra å skulle bue de norske jentene ut av mesterskapet, pekte pilen plutselig brått nedover.

Semifinalen endte med timålstap mot Norge. Og mens de norske yndlingene gikk til topps i turneringen med finaleseieren over Sverige, endte Danmark opp med å tape bronsefinalen mot Romania.

Dét falt ikke i god jord hos danskenes landslagssjef Jan Pytlick, som var rasende underveis i søndagens kamp.

Som TV 2 Sporten viste mandag, gir Pytlick uttrykk for sin frustrasjon ved å skrike til spillerne og blant annet rive i drakten til Camilla Dalby.

– Jeg synes dette er ulikt Jan Pytlick. Han har ingen autoritær lederstil slik som for eksempel Jevgenij Trefilov, og burde nok holde seg for god til å bli fysisk mot spillerne, sier TV 2s håndballekspert Randi Gustad.

Og får støtte av de norske håndballjentenes assistenttrener Mia Högdahl.

– Dette er uvanlig, jeg kan ikke huske å ha sett Pytlick sånn før. Om lignende hadde skjedd under en time-out på det norske landslaget, ville det uten tvil vært kritikkverdig, sier Högdahl.

Både Gustad og Högdal er imidlertid klare på at situasjonen oppstår i kampens hete, og at engasjementet aldri har vært fraværende hos den danske landslagssjefen.

– Når kampen står og vipper er det avgjørende at trenerens budskap når frem til spillerne. Han er en engasjert mann, og lar seg nok rive med litt i overkant, sier Högdahl.

– Dette er en frustrasjonsreaksjon. Pytlick er som regel en annen mann rett etterpå, sier Gustad.

Etter bronsefinaletapet mot Romania var imidlertid Pytlick sur fremdeles, og uttalte at «flere av jentene seriøst burde dra hjem og se seg selv i speilet, og finne ut om de fortsatt vil være med på landslaget».