superstars_sumo
superstars_sumo

Hvem er best av de beste?

Seks av Norges beste kvinnelige idrettsutøvere skal konkurrere i elleve øvelser om hvem som er best av de beste.

I TV 2 Superstars skal seks av Norges beste kvinnelige idrettsutøvere fra forskjellige sportsgrener kjempe mot hverandre i en rekke øvelser, noen mer uvanlige enn andre.

Deltakerne er:

Marit Bjørgen (langrennsløper)

Heidi Løke (håndballspiller)

Ezinne Okparaebo (sprinter)

Hedda Berntsen (skicrosskjører)

Anne Margrethe Hausken (orienteringsløper)

Ingvild Snildal (svømmer)

Meritterte kvinner

Disse seks kvinnene er noen av Norges beste kvinnelige idrettsutøvere. Felles for dem alle er at de har tatt en eller flere medaljer i et EM, VM eller OL. Marit Bjørgen vant tre gull i OL i Vancouver i vinter, mens Hedda Berntsen vant sølv i skicross i samme OL.

Ingvild Snildal har norgesrekorden på 100 meter butterfly, og svømte for Norge under OL i 2008 i Beijing. Ezinne Okparaebo deltok i samme mesterskap for Norge i 100 meter sprint. Anne Margrethe Hauksen har vunnet både EM-gull og VM-gull i orientering, og Heidi Løke er en av våre fremste håndballspillere på den norske kvinnelandslaget.

Kvinnene skal kjempe mot hverandre i elleve ulike øvelser. Noen av dem, som løping, sykling og armstyrke er kjente øvelser for flere av deltakerne. Verre er det med øvelser som bueskyting, spydkast, biltrekking og padling.

Lover overraskelser

Carsten Skjelbreid er programleder for Superstars, og han lover flere overraskelser i løpet av de tre programmene:

– Alle de seks idrettsutøverne er skikkelige konkurransemennesker, og alle kom dit for å vinne. Det ble en veldig spennende konkurranse, som bød på flere overraskelser, sier Skjelbreid.

Rutinerte Christian Paasche og Johan Kaggestad er kommentatorer under øvelsene.

Hvem blir Norges beste kvinnelige idrettsutøver og den heldige vinneren av en splitter ny bil?

TV 2 mandager klokken 20.00!